Tac Mahal, yaşgününü kutluyor: Tam 350 yaşına bastı
 

Tac Mahal, yaşgününü kutluyor: Tam 350 yaşına bastı

Hindistan’da “aşkın tarihi simgesi”, olan Tac Mahal’in yapımının 350. yıldönümü kutlanıyor. Kutlamalar, kalp şeklindeki balonların gökyüzüne bırakılmasıyla başladı.

 Kutlamalar, başkent Yeni Delhi’nin 200 kilometre güneyindeki Agra ilinin dışında yer alan Tac Mahal’in önünde toplanan yüzlerce öğrencinin güvercinler ve kalp şeklindeki balonları gökyüzüne salıvermesiyle başladı. Hint-Türk İmparatoru Şah Cihan’ın Burhanpur’da doğum sırasında ölen karısı Ercümend Banu Begüm için yaptırdığı eşsiz mimari başyapıtı görmeye gelen onlarca ziyaretçi, kadife çiçeklerinden yapılmış çelenklerle karşılandı. Tac Mahal’in önünde, Yamuna Nehri kıyısında, İmparator Şah Cihan ve onun elinden tutan eşini canlandıran 2 oyuncu, 17. yüzyıl romantizmini günümüze taşıdı. Ünlü yapıtın tamamlanmasının yıldönümü çerçevesinde Agra’da 6 ay boyunca devam edecek kutlamaların ilk günü Pakistanlı sanatçı Gulam Ali ve Hintli sanatçı Hariharan’ın konseriyle sona erecek.
Kaynak: Net Haber 27 Eylül 2004

 
Süper Teyze 22
Okulda üç günlük bir gezi düzenlenmiş ve bütün sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde İzmir’e, Efes harabelerini görmeye gitmişlerdi.  Öğretmen bir yandan gördükleri yerleri çocuklara anlatıy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.