En çok sevilen çizgi film hangisi?
 

Büyüklerin en çok hoşlandığı çizgi film, Tom ve Jerry. İkinci sıra Scooby-Doo’nun, üçüncülük Dangermouse’un. İnsan çizgi kahramanlar listeye beşinci sıradan girdi Tom ve Jerry, birbirlerini kovalaya kovalaya, yetişkinlerin hem çocukken hem de büyüdüklerinde izlemeyi en çok sevdiği çizgi filmler anketinin tepesine ulaştı.
      161 çizgi filmin yıldızı olan yedi Oscar’lı Hann Barbera ikilisi, Scooby-Doo, Top Cat ve Taş Devri gibi rakiplerini geride bıraktı. 25-54 yaşları arasındaki 1000 yetişkinle gerçekleştirilen araştırma, çocuklara yönelik bir TV kanalı olan Boomerang için yapıldı. Kanalın yöneticilerinden Dan Balaam, insan karakterli hayvanların yenilemez bir kombinasyon oluşturduğunu düşünüyor. Ankette, en popüler grubun hayvan karakterler olduğu ortaya çıkmış. "Bu şovlar çok yaratıcı. Her yaşa hitap edebilmeleri de bu yüzden. Listeye girebilen insan çizgi kahramanlar, Taş Devri, Temel Reis ve The Wacky Races’la sınırlı."
      İkinciliği, 1969’da başlayan ve yakın zamanda Sarah Michelle Gellar’ın oynadığı bir filme dönüştürülen Scooby- Doo kazanmış. Üçüncü sırada ise çıkışını 1981’de ITV’de yapan, göz bantlı gizli ajan Dangermouse var. David Jason’ın Dangermouse’u, Terry Scott’ın ise farenin kankası Penfold’u seslendirdiği James Bond parodisi listedeki tek Britanya yapımı. Seri, yapım şirketi Cosgrove Hall’un imzasını taşıyor.
      Bir başka Hanna-Barbera eseri olan Top Cat (kendisi New York’taki sokak kedileri çetesinin lideri olur), anketin dördüncüsü. Top Cat’in 1950’li yılların Amerikan komedisi The Phil Silvers Show’a dayanan maceraları, bir kedi maması markasıyla karışmaması için Britanya’ya Boss Cat adıyla taşınmıştı. Beşincilik, ilk 10’daki altı Hanna-Barbera serisinden biri olan Taş Devri’nin. 1994’te, Taş Devri de John Goodman’la Rick Moranis’in Fred Çakmaktaş ve Barney Rubble’ı oynadığı uzun metrajlı bir filme dönüştürülmüştü.
     
     En çok sevilenler

      1 - Tom ve Jerry (1940).
      2 - Scooby-Doo (1969).
      3 - Dangermouse (1981).
      4 - Top Cat (1961).
      5 - Taş Devri (1960).
      6 - Bugs Bunny (1940).
      7 - Temel Reis (1933).
      8 - Road Runner (1964).
      9 - Wacky Races (1968).
      10 - Hong Kong Phooey (1974)
Kaynak:Milliyet 28  Eylül 2004

 
Süper Teyze 219
Genç kadın,bir sahil kasabasında tatil yapmaya karar vermiş ve pansiyonları tek tek dolaşarak bütçesine uygun bir oda aramaya başlamıştı. Saatler geçtiği halde bir oda bulamadı. Yorgun argın kapısın devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.