Uzay yolculukları gerçek oluyor
 

Virgin Havayolları’nın sahibi Sir Richard Branson uzay sınırını aşan SpaceShipOne uçağının gelişitirilerek uzay yolculuklarında kullanılacağını açıkladı. Virgin Havayolları’nın işleteceği uçak, üç saatte uzaya ulaşacak.

Sir Richard Branson uzay uçuşu denemeleri gerçekleştiren sivil havacılık gurusu Burt Rutan ile 26 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, sivil havacılık şirketi Mojave Aerospace Ventures tarafından geliştirilen SpaceShipOne uçağının uzay yolculuklarına uygun hale getirilmesini öngörüyor. Sir Richard Branson, Virgin Havayolları’nın beş kişilik mürettebata sahip uzay uçağını üç yıl içinde tamamlamayı planladığını açıkladı.

UZAY OTELİ SIRADA
       Kraliyet Uzay Havacılığı Cemiyeti’nde yaptığı konuşmasında yaklaşık 3 bin kadar kişinin uzay yolculuğu için şimdiden adını yazdırdığını ifade eden Sir Richard Branson, “Gelecekte uzayda bir de konaklama merkezi kurmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Sir Richard Branson, Virgin SpaceShip uçağının Dünya’nın uzaydan görüntüsünü en iyi şekilde görülmesini sağlayacak geniş penecerelere sahip olacağını söyledi.
       Yolcular uçuştan önce bir haftlık özel bir eğitimden geçirilecek. Uçuşları halen Virgin Havayolları’nda çalışan pilotlar üstlenecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 28 Eylül 2004

 
Süper Teyze 180
Emrah’ın annesi yemek yapmaktan pek hoşlanmıyordu. Bir gün Emrah dayanamadı : - Anneciğim, seni çok seviyorum. Kalbini kırmak istemiyorum ama neden her gün türlü yemeği pişiriyorsun ? Annesi ü devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.