Bursa’da özel bir okul, ’okul zilini’ kaldırdı
 

Bursa’da özel bir okul, ’okul zilini’ kaldırdı; öğrenciler saate bakıp teneffüse çıkıyorlar.

Bursa’da, özel bir okulda başlatılan ilginç uygulamada öğrenciler, zilin çalmasını beklemeden sınıf girişlerine asılan saatlere bakarak teneffüse çıkıyorlar. Çakır İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Cem Çakır, bu uygulamayla öğrencilere sorumluluk duygusu aşılamayı hedeflediklerini söyledi. Okullarının Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (IBO) ’’İlk Yıllar Programı’’ nda aday okul statüsü aldığını ifade eden Çakır, ’’115 ülkede 1489 okul tarafından uygulanan IBO programları, geniş kapsamlı ve dengeli müfredatlarla, çocukların bireysel becerilerini geliştirme ve gerçek dünya arasındaki ilişki kurmayı öğrenme gayretinde olan okullara yardım amacını taşıyor.

Program kapsamında bu yıl zilsiz eğitim sistemine geçtik. Bu uygulamayla öğrencilerimize sorumluluk duygusunu aşılayarak, kendi programlarını kendilerinin hazırlamasını sağlamayı hedefliyoruz’’ diye konuştu. Çakır, öğrencilerin yeni uygulamalarına olumlu baktığını ve hiç bir sorunun yaşanmadığını belirtti. Öğrenciler de, uygulamanın keyifli olduğunu ve zaman kavramını daha iyi anladıklarını söylediler.
Kaynak:Net Haber 29 Eylül 2004

 
Süper Teyze 378
Yaşlı kadın, kozmetik mağazasında çalışan genç satıcı kıza yaklaştı ve : - Benim bir aynaya ihtiyacım var güzel kızım, dedi. Satıcı kız sordu : - Bir el aynası mı istiyorsunuz efendim ? Yaşlı ka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.