Hakkari’nin şanslı kızları
 

Otomobil devi Mercedes’in seçtiği Hakkârili 20 genç kızın ’hayatı kurtuldu’. Yıldız kızlar, 3 yıl eğitim alıp Mercedes’te çalışacak.

Hakkârili 20 genç kız, bugünlerde Almanya hayaliyle yatıp kalkıyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türkiye’den 200 başarılı ve fakir kız öğrencinin eğitimi, ardından da şirkette çalışması için Alman Mercedes Benz’le protokol imzaladı. Kızların 20’si de Hakkâri’deki çeşitli okullardan seçildi. Endüstri Meslek Lisesi’ndeki bir sınıfta toplanarak motor eğitimi verilen öğrenciler, yakında Almanca kursuna da başlayacak. 3 yıl sürecek eğitimlerinin ardından Almanya’ya gidip Mercedes’te çalışacak öğrenciler, iyi bir kariyer edinmeyi ve Hakkâri ile Almanya arasında köprü olmayı hedefliyor.

’Bizi örnek alsınlar’

Hakkâri’de kızlar genellikle okula gönderilmediği için kendilerini çok şanslı sayan öğrenciler, "Almanya’ya gittikten sonra, ilk amacımız yörede okutulmayan kız çocuklarına yardımcı olmak. Ailelere yine sesleniyoruz. İyi bir gelecek kuracağız. Bizleri örnek alıp kızlarını okula göndersinler" dedi. 20 genç kızın tüm masrafları ÇYDD tarafından karşılanıyor. Okula ilk kez kız öğrenci alındığını belirten Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Korkmaz da, "Kızlarımıza çok iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Onlara burada tüm mesleki eğitimi vereceğiz. Dil de öğrenecekler. Öğrencilerim adına ÇYDD Başkanı Türkan Saylan’a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak:Net Haber 1 Ekim 2004

 
Süper Teyze 441
  İki arkadaş okul çıkışı birlikte otobüs bekliyorlardı. Biri sordu : - Sen kaç numaralı otobüsle evine gidiyorsun ? - 2 numara ile, dedi arkadaşı . Ya sen ? - Ben de 3 numara ile, dedi çocuk devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.