ODTÜ, Türkiye’nin ilk uydusunu üretecek
 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye’nin ilk uydusunu üretmek için hazırladığı projeyi Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) sundu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kendisinin sıfırdan dizayn edip üretimini üstlendiği hiçbir uydusunun bulunmadığını belirterek, ’’Dünyanın etrafında iki bin uydu dolaşıyor. Maalesef bunlardan sadece 1-2 tanesi Türkiye ile ilişkili: Gelişmiş ülkelerin yüzlerce uydusu var’’ diye konuştu. Akbulut, ülkenin güvenliği ve refahı için mutlaka kendi uydusunu üretmesi gerektiğini kaydetti.

Akbulut, uydu üretimini Teknokent’te gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

GENÇLER İÇİN YENİ ALAN: UZAY TEKNOLOJİSİ

Akbulut, dünya kaynaklarının azalmaya başladığına işaret ederek, uzay çalışmalarının temel hedefinin de uzayda yeni olanaklar bulma çabası olduğunu anlattı. Uzaya çıkmanın ilk adımının uydu olduğunu kaydeden Akbulut, Türkiye’nin 10 yıla kadar kendi uydusunu, 15-20 yıl içinde de astronotunu uzaya gönderebileceğini kaydetti. Bunun için öncelikle bilim adamına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akbulut, uzaya merak salan ancak Türkiye’de iş bulamayacağını düşünen gençlere de seslenerek, bu alanda büyük bir açık olduğunu kaydetti.
Kaynak:Net Haber 30 Eylül 2004


 
Süper Teyze 185
Yaşlı çift yine her akşamki tartışmalarına başlamışlardı. Kadın söylendi : - Doktorun sana kaç kere yemeğin yanında bira içmenin yasak olduğunu söylemedi mi hayatım ? Neden her akşam aynı şeyi ya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.