St.Helen uyanmak üzere...
 

ABD’nin Washington eyaletinde bulunan St. Helen yanardağının patlamak üzere olduğu bildirilirken, bölgede alarm seviyesinin en üst seviyeye çıkarıldığı ve yanardağın çevresinin tamamen boşaltıldığı bildirildi. St Helen yanardağında önceki gün tespit edilen ve yaklaşık 50 dakika süren sarsıntılardan sonra, dün de 25 dakika süren bir sarsıntı tespit edildiği belirtildi. Bilim adamları bu sarsıntıların ve titreşimlerin eriyen kayalar ya da mağmanın yüzeye çıkmak üzere olduğuna işaret ettiğini kaydediyorlar.

Bilim adamları St. Helen yanardağında beklenen volkanik patlamanın 57 kişinin ölümü ve eyaletin kuzeybatı bölgesinin küllerle kaplanması ile sonuçlanan 18 Mayıs 1980’deki patlama kadar şiddetli olmayacağına inanıyor. Ancak 23 Eylül’den bu yana devam eden sarsıntıların 1980’den bu yana tespit edilen en güçlü sismik enerjiye işaret ettiğini belirtiyorlar.
Kaynak:Net Haber 4 Ekim 2004

 
Süper Teyze 31
Matematik öğretmeni sınıfa girdi ve : - Çocuklar size iyi bir haberim var, bu gün bilgisayarla hesap yapmayı öğreneceğiz ! dedi. Bütün öğrenciler çok sevinmişlerdi. Öğretmen içlerinden birini kald devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.