Balıklar, köpeklerden daha akıllı
 

Yaygın görüşün aksine balıkların daha zeki oldukları ve köpeklere nazaran daha çabuk öğrendikleri belirlendi. Oxford Üniversitesi’nden bilim adamları yaptıkları akvaryum deneyleriyle balıkların öğrenme yeteneğini ispatladı. Sun gazetesinde yer alan habere göre, yapılan deneylerde, gözleri görmeyen Meksika Mağara Balığı’nın birkaç saatte zor geçitleri ezberlediği ve aldatılmak istendiğinde ise değişiklikleri kolayca kavradığı belirlendi. Balıklar, aylar geçse de bu özelliklerini kaybetmiyor.

Uzmanlar hamster ve köpeklerinse benzer durumlarda şaşırıp yanıldıklarını ortaya çıkardı. Araştırma ekibinden Dr. Theresa Burt de Perera, "Halk genel olarak balıkları küçük beyinli ve objeleri birkaç saniyede unutan aptal yaratıklar olarak görür. Şaşırmaya hazır olun; şimdi onların öğrenme, hatırlama ve zekalarını kullanma kabiliyetlerinin bizim zeki sandığımız köpeklerden daha ileri olduğunu söyleyebilirim. Hatta balıklar sahiplerini tanıyor ve başkaları tarafından beslendiklerinde küsüyorlar" diye konuştu.
Kaynak:NetHaber 5 Ekim 2004

 
Süper Teyze 464
Şehirlerarası otobanda görev yapan polis, arkadaşlarına telsizle önemli bir haber verdi : - Dikkat ! Dikkat ! Ankara-İstanbul karayolunun 74. kilometresinde  bir zebra görülmüştür ! Zebranın devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.