Symantec: Üç e-posta’nın ikisi ‘çöp’
 

Güvenlik firması Symantec tarafından yapılan spam posta araştırmasına göre, internetteki e-postaların yaklaşık yüzde 66’sı çöp.

Spam postalar 2003 yılı Nisan ayında toplam e-posta trafiğinin yüzde 46’sını oluşturuyordu. Norton üreticisi Symantec raporu, sürekli artış halindeki spam postaların önlenememesi durumunda orta vadede e-posta kavramının pratik olarak “kullanılmaz hale” geleceği savunuyor.

SPAM, E-POSTAYI BİTİREBİLİR
       Symantec araştırmasına göre, spam postaların sadece yüzde 5’i dolandırıcılardan geliyor. Symantec uzmanları, spam postanın nicel büyüklüğü gözönüne alındığında bu oranın aslında oldukça yüksek bir rakam olduğunu belirtiyorlar. Eylül 2004’te spam postaların yüzde 23’ü ürün duyurusu, yüzde 17’si finans, yüzde 16’sı ise seks içerikli duyurular olarak gerçekleşti. Symantec araştırmasının bir diğer önemli sonucu ise spam postaların yüzde 85’inin İngilizce yazılıyor olması. Buna paralel olarak ABD ve Kanada’nın bulunduğu Kuzey Amerika tüm spam postaların yüzde 63.2’sini gönderiyor. Asya ülkelerinden yollanan spam posta oranı yüzde 22.8, bu rakam üçüncü sınadaki Avrupa için ise yüzde 10.3.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Ekim 2004

 
Süper Teyze 375
Sedef ve küçük kardeşi  Cem  televizyondaki çizgi filmi izlerlerken birdenbire görüntü bozuldu ve resimler kaymaya  başladı .   -Hay Allah, dedi Sedef. Ne yapacağız şim devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.