NG Atlası, Everest’i 2 metre yükseltti
 

Dünyanın en prestijli coğrafya dergisi National Geographic, adıyla özdeşleşen Dünya Atlası’nda bazı değişikliklere gidiyor. Yeni atlas, Everest Tepesi’ni 2 metre yükseltti.

National Geographic World Atlas’ta bin 500’den fazla değişiklik olacak. 14 Ekim Perşembe günü satışa çıkacak olan atlasta dünyanın en yüksek tepesi Everest’in yüksekliği 8 bin 845 metre’den 8 bin 850 metre’ye çıkarıldı. Atlas’ta ayrıca bir de yeni bir ülke var. Doğu Timor 21’inci yüzyılın ilk ülkesi olarak dünya haritasında yerini alıyor.
Atlas’taki diğer önemli değişikliklerden biri de uzay üslerinin dünya haritası üzerinde işaretlenmesi. Yemen ve Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti ile Slovakya arasındaki sınırlar, Aral Denizi’nin yeni hali de haritada yerini aldı. Kutuplardaki buzulların yeni konumu ve Hindistan’da sömürgecilik zamanından kalma Kalkütta’nın yeni adı: Kolkata.
       Atlas’ta ayrıca siyasi ve fiziki haritaların yanı sıra, iklim, vahşi yaşam, nüfus, enerji, tatlı su, ulaşım ve uydu haritaları da son değişikliklere göre yenilendi. Kent merkezlerini gösteren pencereler de güncellendi.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Ekim 2004

 
Süper Teyze 385
Titiz müşteri,gittiği lokantada yemeğini ısmarladıktan sonra, tabağının yanında duran çatal ve bıçakları masa örtüsüyle temizlemeye başladı. O sırada kimsenin kendisini görmediğini sanıyordu ama az  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.