Bir Türk, cep telefonlarını DİNLENEMEZ hale getiren bir teknoloji geliştirdi
 

İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nde görevli Prof. Kondoz cep telefonlarının dinlenmesini engelleyen bir sistem geliştirdi. Birçok AB ülkesinin sistemi istediği belirtildi.

 İngiltere’de Surrey Üniversitesi’nde görevli Türk Profesör Ahmet Kondoz ilk kez cep telefonlarının dinlenmesini engelleyen bir teknoloji geliştirdi. GSM şebekesi üzerinden yapılan telefon görüşmelerinin dinlenmesini önleyecek yeni teknoloji ile ilk kez standard GSM ses kodlaması kullanılarak tam güvenlik elde edildi. Türünün tek örneği olan sistem UniS’in (Surrey Üniv.) geliştirme firması MulSys Ltd. tarafından kullanıma sunuldu. Kondoz, "Bu teknoloji, dünyadaki son kullanıcıya yönelik GSM altyapısını kullanarak şifrelenmiş konuşmaları aktaran, ilk GSM teknolojisine dayalı güvenli ses aktarımı yöntemidir. Bu sayede Standard GSM ses kanallarını kullanarak güvenli ve net görüşme olanağı doğdu" diyor.
Kaynak: NetHaber 11 Ekim 2004

 
Süper Teyze 329
Sertaç, çok iştahlı bir çocuktu. Aklı fikri yemek yemekteydi. Günlerden bir gün, yine erkenden mutfağa koştu. Annesinin boynuna atladı ve sordu : - Yemek hazır mı anneciğim ? Annesi bu sor devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.