İznik Gölü’nde kirlilik alarmı
 

Bir zamanlar kerevit ve yayın balığıyla ünlü olan, 20 yıl önce içilebilir nitelikte suya sahip göl, bilinçsiz gübreleme ve gümüş balığının etkisiyle eski günlerini arıyor.

1980’li yılların sonunda kimin tarafından göle salındığı belli olmayan ve havyarla beslenen gümüş balığı nedeniyle bölgede balıkçılık yok olma noktasına geldi.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, 20 yıl önce içilebilir nitelikte suya sahip gölde, bilinçsiz gübrelemeyle ortaya çıkan azot fazlalığı probleminin, kirliliğin başlıca nedeni olduğunu söyledi.
       Gölde, yosun miktarındaki artışın da kirlilikte etkisinin bulunduğunu belirten Eryılmaz, şöyle konuştu: “Yosun artışında, azot miktarının fazlalığının yanında yabancı tür olan ve kim tarafından salındığı belli olmayan gümüş balığının da etkisi var. Havyarla beslenen gümüş balığı, yosunla beslenen ve vatandaşlarımızın geçim kaynağı olan kerevit ve yayın balığı popülasyonunda azalmaya neden oldu. Balıkçılık yok olma noktasına geldi. Doğal dengeyi bozarsanız sonuçlarına katlanırsınız.”
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Ekim 2004

 
Süper Teyze 17
Zeynep hanım, oğlunun eski öğretmeni ile parkta karşılaştı,konuşmaya başladılar : - Oğlunuz Efe’nin çalışmak için Amerika’ya gittiğini duydum hanımefendi doğru mu ? dedi öğretmen. - Evet, evet ! d devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.