Halo 2 İnternet’e sızdırıldı
 

Oyunseverlerin merakla beklediği Xbox oyunu Halo 2’nin kopyası, piyasaya çıkışından yaklaşık bir ay önce İnternet’e ’düştü’. Halo 2’nin kopyalarını çeşitli korsan sitelere ve haber gruplarına gönderenlerin peşine düşen Microsoft bu oyunun indirilmesi ya da dağıtımına yardımcı olunmasını hırsızlık olarak değerlendirdiğini duyurdu.

İnternet’e sızdırılan korsan kopyanın DVD formatında Avrupa versiyonu olduğu ve yaklaşık 3 gigabyte tuttuğu belirtiliyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada olayın soruşturulduğu ve bu yasadışı eylemin kaynağını bulmak içi kararlı bir şekilde hareket edildiği vurgulandı. Fikri mülkiyet konusunu çok ciddiye aldığını vurgulayan yazılık devi, koplayarın internete sızmasının oyunun çıkış tarihini etkilemeyeceğini de belirtti.

SATIŞ REKORU BEKLENTİSİ

Microsoft’un sahibi olduğu Bungie Studios hafta başında yaptığı açıklamada merakla beklenen oyunun yapım aşamasının sone erdiğini ve üretime başlamaya hazır olduklarını duyurmuştu. Oyunun kasım ayının ikinci haftasından itibaren tüm dünyada çıkması bekleniyor, ancak korsan kopyanın İnternet’te yer alması oyunun çıkışına gölge düşürdü. Halo 2’nin yılın en çok satan oyunları arasına girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

2001’de çıkan serinin ilk oyunu, ’Halo: Combat Evolved’ tüm dünyada büyük bir beğeni toplamış ve dört milyon kopyadan fazla satmıştı.

Geçmişte, oyun dünyasının heyecanla beklediği başka oyunlar da piyasaya çıkmadan önce İnternet’e sızdırılmıştı. Ağustos ayında korsan kopyaları internette cirit atan Doom 3 binlerce kişi tarafından indirilmişti. Geçen sene de çıkışı yılan hikayesine dönen PC oyunu Half Life 2’nin önemli kodları İnternet’te yayınlanmıştı.
Kaynak:Hürriyet 14 Ekim 2004


 
Süper Teyze 459
Ali,ailesiyle çıktığı Fransa turundan yeni dönmüştü. Onları havaalanında karşılayan dayısı eve dönerlerken merakla sordu : - Anlat bakalım Ali, neler yaptın tatilde ? Mesela yemekler nasıldı ? Ne devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.