Doğal felaketlerin bilançosu ağır
 

1992-2001 arasında doğal felaketler nedeniyle 622 bin kişi hayatını kaybetti, 2 milyar kişi de zarar gördü.

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Michael Jarraud, erken uyarı sistemleri ve diğer gelişmiş planlamalar sayesinde 2010 yılından itibaren doğal afetler yüzünden ölüm ve yıkımların yarı yarıya azalacağını kaydetti.

Uluslararası Felaketleri Azaltma Günü dolayısıyla BM yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, 1992 ile 2001 yılları arasında dünyada meydana gelen doğal felaketlerde 622 bin kişi hayatını kaybetti, 2 milyar kişi felaketlerden zarar gördü.
      
ÖNLEYİCİ KÜLTÜR OLUŞTURULMALI
       Erken uyarı sistemleri ve diğer gelişmiş planlamalar sayesinde 2010 yılından itibaren doğal afetler yüzünden ölüm ve yıkımların yarı yarıya azalacağını kaydeden Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Michael Jarraud, bu konuda bir önleyici kültür oluşturmanın önemine dikkat çekti.
       Uluslararası Felaketleri Azaltma Günü dolayısıyla açıklama yapan Jarraud, “Önleyici kültür ancak risk değerlendirme, izleme ve erken uyarı sistemlerinin daha da geliştirilmesi; eğitim, bilgi ve tecrübe paylaşımı aracılığıyla karar vericiler kadar halkın da bilinçlendirilmesiyle sağlanabilir” dedi.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Ekim 2004

 
Süper Teyze 258
Ö ğretmeni Barış’ı tahtaya kaldırıp sordu : - Diyelim 3 tane kedin var Barış. Doğumgününde baban 3 kedi daha hediye ederse kaç hayvanın olur ? - 6 dedi küçük oğlan. - Aferin sana ! Peki e devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.