Yapımcılar bu romancının kapısında
 

Polisiye romanların ünlü yazarı Ahmet Ümit’in çok satan romanları yapımcıların iştahını kabarttı. Yazarın 10 kitabının beşi film oluyor.

TRT’de dizi oldu
Polisiye edebiyatın Türkiye’deki en önemli isimlerinden Ahmet Ümit’in kitapları bir bir film oluyor. Yönetmen ve yapımcıların büyük ilgi gösterdiği yazarın; ’Sis ve Gece’, ’Bir Ses Böler Geceyi’, ’Kukla’ ve ’Patasana’ isimli kitapları sinema filmi olurken, ’Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’ isimli romanı ise televizyon dizisi haline getirildi. Bu sezon TRT 1’de yayınlanmaya başlayan dizide Çetin Tekindor ve Nejat İşler başrollerde oynuyor.

Filme karışmıyor
Birkaç yıldır edebiyat dünyasında olmasına rağmen, kitaplarının bu kadar ilgi görmesi Ahmet Ümit’i mutlu etti. Kitaplarının nasıl senaryolaştırılacağına karışmadığını söyleyen Ümit, ancak gönlünden geçen oyuncuların adını vermekten kaçınmıyor. Ünlü yazar, yarattığı kahramanların Hülya Avşar, Kenan Işık, Sanem Çelik, Çetin Tekindor, Kenan İmirzalıoğlu ve Nejat İşler tarafından canlandırılmasını tercih ettiğini söylüyor.

Hazırlıklar tamam, sıra çekimlerde
* Patasana, Yalçın Kümeli tarafından senaryolaştırıldı. Ümit, yapımcıya bu filmde oynaması için Kenan Işık, Çetin Tekindor, Hülya Avşar ve Sanem Çelik’i önerdi.

* ’Sis ve Gece’yi Turgut Yasalar, ’Kukla’yı Adil Yalçın, ’Bir Ses Böler Geceyi’ ise Ersan Arseven filme çekecek.

* Yazarın film olması için yazdığı ’Matruşka’ isimli hikayesi ise ANS-Rus ortak yapımı olarak çekilecek, bir polisiye- mafya filmi olacak.
Kaynak:Sabah 15 Ekim 2004

 
Süper Teyze 124
Yaşlı adam yalnız başına Hayvanat bahçesinde dolaşıyordu. Uzun süre flamingoların olduğu kafesin önünde durdu ve bu güzel kuşları seyretti. Bir yandan da kendi kendine konuşuyordu : - Şu güzelliğ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.