’Telekinezi’ gerçek oldu
 

Amerika’da ellerini kullanamayan felçli bir hasta, sadece düşünce gücüyle e-mail atıp, bilgisayar oynamayı başardı; beynine yerleştirilen çip sayesinde....

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Cyberkinetics’in çalışmaları, düşünce gücüyle bilgisayar kullanmayı mümkün kılıyor. Şirketin ’Brain gate’ adını verdiği bilgisayar çipini kullananlar, telekineziyle e-mail’lerini kontrol edip, isterse televizyonun kanalını bile değiştirebiliyor.

SAAT PİLİ BOYUTUNDA
Bir saat pili büyüklüğündeki bu özel çip, beynin hareketlerden sorumlu korteksine yerleştirilerek aktif hale geliyor. Daha sonra üzerindeki 100 elektrot yardımıyla beyindeki sinir hücreleriyle bağlantı kuruyor. Böylece bilgisayar, kullanıcının aklından geçenleri anlayarak, isteğini eyleme döküyor.

ÖNCELİK FELÇLİLERİN
Cyberkinetics, devrimsel buluşunun sağlamasını haziran ayında aldığını söylüyor. 24 yaşındaki felçli bir hastanın, ’Brain gate’ sayesinde internette dolaşıp, mail’lerine baktığı kaydediyor. Çalışmalarının henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten şirket yetkilileri, yakında felçli ya da hareket yeteneğini kaybetmiş tüm hastalar için hayatı daha kolaylaştıracaklarını açıklıyor. Cyberkinetics şu an, dört kişi üzerinde deneylere devam ediyor.
Kaynak: Sabah 15 Ekim 2004

 
Süper Teyze 333
Öğretmen Mehmet’i tarih sözlüsüne kaldırmış ama sorduğu üç soruya da cevap alamamıştı. Sonunda öfke ve sıkıntı içinde söylendi : - Otur yerine oğlum ! Çok zayıfsın, çok ! Mehmet yalvardı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.