29 Ekim’de Ay, kızıla bürünecek
 

7 Ekim’i 28 Ekim’e bağlayan gece tam Ay tutulması gerçekleşecek. Havanın açık olması durumunda, Ay tutulma evresinin tamamı Türkiye’den izlenebilecek.
Saat 04.14’de Dünya’nın tam gölgesinin içine girmeye başlayacak ve rengi yavaş yavaş koyu bakır kırmızısına dönüşecek. Saat 05.23’te ise tamamen tutulmuş olacak. Tutulma baştan sona 81 dakika sürecek.

SON DURAĞI TÜRKİYE
       Ay her dolunay evresinde, Dünya’nın Güneş’i görmeyen arka yüzünden uzaya uzanan gölgesinin yakınlarından geçiyor ve uygun koşullar oluştuğunda bu gölgenin içine giriyor. Gölgeden geçiş biçimine göre, bu sırada ya gölgeli veya parçalı ya da tam Ay tutulması meydana geliyor. 27 Ekim’i 28 Ekim’e bağlayan gece de tam Ay tutulması için uygun koşullar oluşacak. Dünya’nın gölgesinden çıkmadan, diğer bir deyişle tutulma sonlanmadan, Ay Türkiye’den batacak. Tutulmanın tamamı Avrupa ve Batı Afrika ve Kuzey ve Güney Amerika’dan gözlenebilecek.
      
81 DAKİKA SÜRECEK
       Türkiye saati ile 03.05’te Ay, Dünya’nın yarı gölgesinin içinden geçmeye başlayacak, bu sırada yansıttığı güneş ışığı giderek azalırken sarımsı bir renk alacak. Saat 04.14’de Dünya’nın tam gölgesinin içine girmeye başlayacak ve rengi yavaş yavaş koyu bakır kırmızısına dönüşecek. Saat 05.23’te ise tamamen tutulmuş olacak. Ay’ın tamamen kızardığı tam tutulma evresi yaklaşık 81 dakika sürecek ve Türkiye’nin batı ufkunda görülebilir bir yüksekliğe ulaşacak. Ay, tam gölgenin içinden saat 06.44’de çıkmaya başlayacak. Bu sırada Ay, doğu illerde batmış batı illerimizde de batmak üzere olacak, tutulma başlamadan önceki parlaklığına kavuşamadan da Türkiye’nin tamamında batacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 15 Ekim 2004

 
Süper Teyze 61
  Melih ders sırasında uyuklamasıyla tanınıyordu. Yine bir gün öğretmen sınıfta ders anlatırken içi geçti, gözleri kapanıverdi . Öğretmen öfkeyle bağırdı : - Yeter artık Melih ! Yine ders devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.