Span’cilerin hedefi ev PC’leri
 

İnternet kullanıcılarının çoğu e-posta kutularını istila eden spam mesajlardan nefret ediyor. Ancak aynı kullanıcılar, gerekli özeni göstermediği için bu mesajların dağıtılmasında farkında olmadan önemli bir rol oynuyor. Öyle ki tüm spam mesajların üçte biri ev bilgisayarları tarafından gönderilir hale geldi.

Bu durumun en önemli nedeni, hacker’lar tarafından yazılan ve PC’leri tam bir spam dağıtıcısı haline getiren bilgisayar virüsleri. Bu virüsler, güvenlik açığı bulanan bilgisayarlara bulaşarak, bunları daha sonra kirli işlerde kullanmak üzere listeye ekliyor. Spam’ciler bu sayede uzaktan kontrol edebilecekleri geniş bir PC ordusuna kavuşuyor.

PC’lerini spam dağıtıcısı olarak kullanma geleneği, ilk olarak Ocak 2003’te ortaya çıkan Sobig virüsüyle başladı, Sinit, Fizzer ve MyDoom da bu geleneğe uydu. Milyonlarca ‘çöp’ mesajı gönderme yolları giderek azalan spam’ciler bu yönteme dört elle sarılmış durumda. Çünkü bu kişilerin kullandığı adresler anti-spam grupları tarafından bilindiği için gönderilen mesajlar filtrelere takılıyor. Spam’ciler de izlerini kaybettirmek için, ele geçirdikleri milyonlarca PC’yi kullanarak mesajları yaymayı tercih ediyor.

Kaynak: Hürriyet

 
Süper Teyze 450
  Genç adam, öğle yemeği için küçük bir lokantaya girmiş, tas kebabı ve pilav ısmarlamıştı. Az sonra istediği yemekler geldi ve çok acıkmış olan adam hemen yemeye başladı. Yemekten birkaç kaşık  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.