Eğlenmek isteyen Sultanahmet’e gelsin
 

Yüz boyayanlar, palyaçolar, Karagöz, akrobat, tel cambazı... Geçtiğimiz yıllarda panayır görüntüleri nedeniyle eleştirilen Sultanahmet Meydanı’ndaki ramazan etkinlikleri, bu yıl ferah bir ortamda düzenleniyor ve bol eğlence vaat ediyor.

Eminönü Belediyesi’nce düzenlenen ’Geleneksel Sultanahmet Ramazan Etkinlikleri’ Sultanahmet Meydanı’nda bu ramazanda da İstanbullularla buluştu. Meydana kurulan iftar çadırına ilk gün Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de katıldı. Başkan Er, etkinliklerin geçen yıllarda ‘Panayır havasında düzenlendiği’ gerekçesiyle tepki aldığını belirtirken, bu yılki organizasyonun sürpriz dolu geçeceğinin müjdesini verdi:

‘Bu sene ramazan ayı için meydanımızda çok farklı düzenlemeler yapıldı. Her yıl kurulan nostaljik çarşıya yine yer verdik. Çarşıda, geleneksel Türk mutfağının seçkin örneklerinin yer aldığı lokantalar ile turistik eşyalar satan dükkanlar bulunuyor. Ramazan’ın doya doya yaşanacağı bir ay boyunca, çocuklar için, oyun alanları da düşündük. Yüz boyamacılar, palyaçolar, Karagöz, akrobat ve tel cambazımız var. Ayasofya Meydanı’na kurulacak dönme dolap ile İstanbul’un hem muhteşem manzarasını izleyecek, hem de panoramik fotoğrafını çekme şansı elde edecekler. . Bir sürprizimiz de 10 metre çapındaki dev balonumuz! Bu balon Sultanahmet Meydanı’nda uçacak ve İstanbul’un pek çok yerinden görülecek.’

Sultanahmet’e sanatçı akını

Ramazan programlarında bu yıl, Türkiye’nin en usta neyzenlerinin yer aldığı ‘Neyzenler Gecesi’, İstanbul’daki cami müezzinlerinden oluşan en iyi gazelhanların ‘Gazeller-Gazelhanlar Gecesi’ ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz büyük usta Kani Karaca’nın aziz hatırasına ‘Kadir Gecesi Özel Programı’ da var.

Programda içeriği itibariyle iki de uluslararası düzeyde konsere yer verilecek. Kültür Bakanlığı sanatçısı İrfan Gürdal’ın yönetmenliğinde ‘İpekyolu’nda Tasavvuf’ gecesinde Azerbaycan’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’ndan ramazan örneklemeleri sunulacak. Bir başka uluslararası program ise, Kerkük Dini Musikisi Konseri. Türk müziğinin en gelişmiş örneklerinin hayat bulduğu Kerkük’ten Türkmenler’in dini hayatı ve ramazan eğlenceleri anlatılacak. Sultanahmet’te ramazan etkinliklerinde bu yıl Türk tüluat sanatının iki efsanesi de sahne alıyor. Nejat Uygur ve Rauf Altıntak gösterileriyle ramazanın konuğu olacaklar.

Ferhat Göçer ve Ahmet Özhan da Sultanahmet’te olacak. Sultanahmet Meydanı’na kurulacak etkinlik çadırında ‘Anadolu Aryaları’ söyleyecek olan Göçer’in ardından, 2004 yılında ikinci baharını yaşayan usta bir ses Ahmet Özhan sahne alacak. 
Kaynak:Hürriyet 21 Ekim 2004

 
Süper Teyze 244
Öğretmen Ferhat’a sordu : - Öğrencilerin, okul yaşamları boyunca en çok ihtiyaç duydukları sözcükler hangileridir, biliyor musun oğlum ? Ferhat kısa bir süre düşündü ve : -Bilmiyorum öğre devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.