’Aptal kutu’ya kökten çözüm
 

Amerikalı bir elektronik uzmanı televizyonlardan sıkılanların derdine kökten ’çözüm’ getiren ilginç bir buluşa imza attı. Mitch Altman adlı mucidin geliştirdiği uzaktan kumanda tek bir basışla hangi model olursa olsun tüm televizyonları kapatabiliyor.

Altman’ın verdiği bilgiye göre, ’TV-B-Gone’ adlı anahtarlık boyutundaki uzaktan kumanda büyük ilgi görüyor, öyleki aşırı talep nedeniyle mucidin web sitesi çökmüş. Televizyon karşıtı gruplar Altman’ın cihazına yönelik ilgiyi insanların artık televizyondan bıktığına vuruyor.

Sıradan uzaktan kumandalarla aynı prensiple çalışan TV-B-Gone’ın üzerinde sadece açma ve kapama düğmesi bulunuyor. 209 kızılötesi kod içeren cihaz binden fazla TV modelini kontrol edebiliyor. TV-B-Gone en fazla 17 saniyede herhangi bir TV’yi devre dışı bırakabiliyor.

Fransa ve ABD’de cihazını test eden Amerikalı mucit 24 yıldır televizyon izlemiyor. Yaptığı cihazla insanların hayatını zorlaştırmak gibi bir niyeti olmadığını söyleyen Mitch Altman amacının hayatımızı kontrol eder hale gelen TV konusunda insanları düşünmeye sevk etmek olduğunu ifade etti.
Kaynak: Hürriyet 21 Ekim 2004

 
Süper Teyze 291
Küçük Esma ve babası, ormanda yürüyüş yaparlarken, üç cüce ile karşılaştılar. - Siz de nereden çıktınız ? dedi baba, biraz korkarak. - Korkmanıza gerek yok, dedi cücelerden biri. Biz Pamuk Pre devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.