Çocuklar böyle alışacak
 

YTL’ye geçişte, şimdiye kadar kuruşu tanımayan, bol sıfırlı parayla doğup büyüyen çocuklar, hem ailelerinden, hem de öğretmenlerinden alacakları destekle yeni paralarımıza alışacak. Çocuklar için hazırlanan ve çizgi karakterlerle basitleştirilen anlatımda, halen kullandığımız para biriminden YTL’ye geçiş basit bir dille anlatılıyor. Görme engelliler için de diğer gelişmiş ülke banknotlarında olduğu gibi 2 temel özellik bulunuyor. Bunlardan birisi kabartma baskılar, diğeri de boyut farklılığı olacak. Kabartmalı baskılarda Atatürk portkesi, banknotun değerini göisteren rakam ve yazılarla, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ibaresi ve diğer motifler olacak.

Bordo-mavi para

Paradan 6 sıfır atılmasıyla tedavüle sürülecek olan 1, 5, 10, 20 YTL banknotlar, bugün kullandığımız banknotların renk ve dizaynında hazırlanırken 1 YTL’de hakim renk bordo ve mavi. 1 YTL’nin ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde Atatürk Barajı bulunuyor. 5 YTL yeşilimsi kahverengi, 10 YTL kırmızı, 20 YTL yeşil renk ağırlıklı olarak basıldı. 50 YTL’nin arka yüzünde Kapadokya tasarımı yer alıyor. 81x 152 mm boyutlarındaki banknotun hakim rengi turuncu... 100 YTL’nin arka yüzünde İshakpaşa Sarayı’nın görüntüsü bulunuyor. 81x 158 mm olan banknotların hakim rengi koyu mavi olarak belirlendi.
Kaynak:Türkiye Gazetesi 26 Ekim 2004
 

 
Süper Teyze 186
Yaramaz Caner, yemek masasında küskün küskün oturuyor, kimseyle konuşmuyordu. Bir süre sonra annesi sordu : - Neden surat asıyorsun oğlum ? Kaç gündür benden patates kızartması istiyordun, yaptım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.