Orada, AB’li bir köy var uzakta
  Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Beldesi, kişi başına düşen 20 bin dolarlık geliri ve yüksek hayat standardıyla örnek oluyor. Yeniceoba Belediye Başkanı Fırat Kızılkaya, belde nüfusunun yaklaşık üçte birlik kısmının yurtdışında olduğunu ifade etti. Yeniceoba’da yaşayanların, yurtdışındaki yakınlarının maddi desteğinin yanı sıra geçimlerini tarımla sağladığını belirten Kızılkaya, beldede 240 milyon metrekare tarım arazisinde yılda 150 bin ton pancar, 60 bin ton da hububat yetiştirildiğini vurguladı.
Beldenin, bir çok ilçeye göre hayat standardının yüksek olduğunu ifade eden Kızılkaya, “Yeniceoba’da halen 12 bin kişi yaşamaktadır. Önceki yıllarda, beldemizin girişinde ‘Küçük Almanya’ya hoşgeldiniz’ yazılı bir levha vardı. Bu levha, Yeniceoba’daki hayat standartlarını anlatmaya yetecektir” dedi. Yurtdışında yaşayan Yeniceobalılar’ın yaptırdığı lüks evler, iş merkezleri, parklar, cadde ve sokaklar beldeye modern görüntü kazandırdığını kaydadan Kızılkaya, kişi başına düşen milli gelirinin 20 bin doları bulduğu beldenin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden yoğun göç aldığını ifade etti.
Kaynak:Türkiye Gazetesi 26 Ekim 2004
 
Süper Teyze 400
Şubat ayının ortasında, bahçedeki büyük vişne ağacının gövdesinde, bir salyangoz ve bir tırtıl karşılaşırlar. Tırtıl salyangoza sorar : - Bu soğuk kış gününde, burada ne arıyorsun arkadaşım ? - Vi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.