Sular şehri Venedik’i SEL BASTI!
 

Sitalya’nın gondollar şehri olarak tanınan şehri Venedik, altı gündür sular altında. Gelgit olayları, mevsim normali yağışlar derken kent meydanlarını dahi göle çeviren suların yüksekliği 137 santimetreye kadar çıktı. Ülkenin güneyindeki Sicilya’da aşırı sıcaklar nedeniyle halk denize girerken, kuzeyde yoğun yağış ve taşan nehirler yüzünden doğal afet günleri yaşanıyor! Ünlü San Marco meydanında ve tüm Venedik’te kurulan köprüler üzerinde yürüyen halk, kafelerde paçalarını sıvayarak oturan turistler sıradan görüntüler haline geldi. San Marco meydanından kano ile geçenler, kafelerde bacakları sular içinde çocuğunu emziren anne görüntüleri kimseyi şaşırtmıyor.

Kentin yüzde 80’i sular altında. Bazı basık bölgelerde kasıklara kadar uzanan balıkçı çizmeleriyle gezen Venedikliler’in yanı sıra tedbirini almayan bazı turistlerin de iç çamaşırlarıyla gezdiği görüldü. İşlerine giderken mahsur kalan Venedikliler, kentte temel ulaşım araçları olan motorların da güvenlikli olmaması nedeniyle evden çıkamadı. Kentin batmasını önlemek için sulara bariyer çekecek "Musa" projesi 1.5 yıl önce başlatıldı. Ancak yaşanan sel felaketi nedeniyle önümüzdeki hafta başkent Roma’da "acil durum zirvesi" yapılacak. Musa projesinde Venedik çevresine denizin altında 7-8 metre, üstünde 3 metre yükselen 1280 metre uzunluğunda bariyer kurulacak. 2011 yılında bitecek projenin 3 milyar Euro’ya mal olması bekleniyor.
Kaynak:NetHaber 2 Kasım 2004

 
Süper Teyze 40
Çelik okuldan eve gelir gelmez sevgiyle annesine sarıdı ve : - Senin beşinci çocuğun olmadığım için neçok mutluyum anneciğim ! dedi. Annesi meraklandı : - Bu da ne demek şimdi Çelik  ? - Bu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.