’Ray’ şimdilik ikinci
 

Geçen haziran ayında ölen soul müziğin efsane ismi Ray Charles’ın hayatını anlatan ’Ray’ adlı film, gösterime girdiği ilk üç gün içinde 20 milyon dolar hasılat elde ederek Amerika box-office listesine ikinci sıradan girdi. Yönetmenliğini ’Şeytan’ın Avukatı’, ’Subay ve Centilmen’ gibi filmlerden tanıdığımız Taylor Hackford’un üslendiği filmde Ray Charles’ı, son olarak Tom Cruise’la başrolü paylaştığı ’Collateral’da izlediğimiz Jamie Foxx canlandırıyor. Foxx, hem ’Ray’ hem de ’Collateral’daki rolüyle bu yılki Oscar ödüllerinin muhtemel adayları arasında gösteriliyor. Filmde ABD’de müzik sektörünün duayen isimlerinden Ahmet Ertegün de rol alıyor.
Geçirdiği hastalık sonucu yedi yaşında kör olan Ray Charles, 1960’lara gelmeden müzikteki hayallerini gerçekleştirmeye başlar. Carnegie Hall’da sahneye çıkar. Şarkıları müzik listelerinde üst sıralara tırmanır. 1960’ta ise ilk Avrupa konser turunu yapar. Blues’daki başarısı ve onun performansı dünya çapında ünlü olmasını sağlar. Ancak ünü arttıkça kadınlara, uyuşturucuya olan düşkünlüğü artar ve bu düşkünlük önem verdiği birtakım şeylerin elinden kaçmasına neden olur.

Gişe ’küçük bütçeli’lerin elinde
Amerika box-office listesinin ilk sırasında ise geçen hafta olduğu gibi Japon yönetmen Takashi Shimizu’nun imzasını taşıyan korku filmi ’The Grudge’ (Kin) yer alıyor. Son hafta sonunda 22 milyon dolar hasılat elde eden film, toplam hasılatını ise 72 milyon dolara yükseltti. 10 milyon dolar gibi ABD ölçülerinde küçük bütçeli bir film olan ’The Grudge’da Sarah Michalle Gellar başrolde. Box-office’in üçüncü sırasında yine küçük bütçeli bir film var: ’Testere’. Üç günde 17 milyon dolar hasılat elde eden film, geçen cuma Amerika’yla aynı anda Türkiye’de de gösterime girmişti.
Kaynak:Radikal 2 Kasım 2004

 
Süper Teyze 179
Öğretmen Eda’ya sordu : -Bize cesaretin anlamını açıklayabilir misin kızım ? - Cesur davrananlara, cesaret sahibi denir öğretmenim, dedi Eda. _- Bize bir örnek verebilir misin peki ? - Ö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.