Ders: Demokrasi Konu: Vicdan hürriyeti
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle okullarda "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi"nin uygulamaya geçirildiği duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı ile TBMM arasında imzalanan ortak proje kapsamında hayata geçirilecek olan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi"nin temel konuları Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in 17 Şubat 2004 tarihinde tüm Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelgeyle ortaya çıktı. Proje kapsamında ilk önce 200 ilköğretim ve 100 ortaöğretim kurumunda din ve vicdan özgürlüğü, demokrasinin tanımı, siyasi partiler, hukukun üstünlüğü, saygı ve hoşgörü, dayanışma, ekonomik haklar, sosyal haklar, insan hakları, kişi dokunulmazlığı özgürlükleri gibi temel konular işlenecek.


Genelgeye göre, söz konusu okullarda Okul Öğrenci Meclisi, illerde İl Öğrenci Meclisi ve Ankara’da 81 il temsilcisinden oluşan Türkiye Öğrenci Meclisi kurulacak. Okul Öğrenci Meclisi başkanları bir üst meclis olan İl Öğrenci Meclisinde okulunu temsil edecek. İl Öğrenci Meclisi de kendi içinden bir başkan seçerek Mill Egemenlik Haftası içinde Ankara’da ilini temsil edecek.

Kaynak: Sabah/ Hasan ERŞAN

 
Süper Teyze 119
Atilla birinci sınıfa gidiyordu. Okula başladıktan birkaç hafta sonra dayısı sordu : - Okulla aran nasıl koçum ? - Çok iyi dayıcığım ! - Aferin ! dedi dayısı. Neler öğrendin şimdiye kadar ? devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.