Fen sorularını çözemiyoruz
 

Lise son sınıf öğrencilerinin % 70’e yakınının üniversite sınavında fen bilgisinden hiç soru çözemediği saptandı.

Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Eşme, okullarda fen öğrenimiyle ilgili hazırladığı raporda, fen eğitimindeki içler acısı durumu ortaya koydu. Rapora göre, lise son sınıf öğrencilerinin yüzde 70’e yakını üniversite sınavında fenden hiç soru çözemiyor. Fen derslerinde en az deney yapan ülkeler arasında bulunan Türkiye’de yıllık ders saati ortalaması 87. Bu sayı uluslararası ortalamada 122’ye çıkıyor.
Prof. Dr. İsa Eşme, fenle ilgili incelemeyi merkezi sınavların sonuçlarına göre yaptı. 8’inci sınıflara uygulanan ve Anadolu liseleri ile fen liselerine öğrenci seçen LGS ile üniversite sınavı sonuçlarına göre, sosyal ve Türkçe sonuçlarıyla karşılaştırıldığında fendeki başarı oldukça düşük. 2003 üniversite sınavına ilk kez giren 498 bin 300 öğrencinin yüzde 64’ü hiç fen sorusu çözemedi. Yalnız yüzde 13’ü mevcut soruların yarısından fazlasını çözebildi.
LGS ve üniversite sınavlarında öğrencilerin yüzde 70’e yakınının fenden hiç soru çözemediklerini belirten Prof. Dr. Eşme, "Fenden başarı oranı sadece yüzde 10’lar civarında" dedi.
Kaynak:Milliyet 5 Kasım 2004

 
Süper Teyze 343
Öğretmen öğrencilere iyilik yapmanın yararlarından, insana vereceği huzurdan söz ediyordu : - Her gün en az bir kişiyi mutlu ederek eve döndüğünüzde, huzur içinde bir uykuyu hak ettiniz deme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.