Çocuklar için Bezelye
 

İngiltere’de, bezelyenin yeni bir çeşidi süpermarketlerde satışa sunuldu. Semizotu görünümünde ki yeni bezelyeler çatalda durabiliyor. Bezelye filizi adıyla piyasaya sürülen bu sebze çeşidi, yaprak halinde olduğu için yuvarlanmıyor. Aynı tadı taşıdığı için bezelyenin pabucunu dama atacak olan bu sebze, Asya ülkelerinde uzun yıllardır sofraları süslüyor. Avustralya ve ABD’de salatalarda kullanılan bezelye filizi, Avrupalılar tarafından yeni keşfediliyor. İngiltere’de bir televizyonda yayımlanan bir mizah programında eski muhafazakar Başbakan John Major’ın en sevdiği yemek olduğunu açıklamasının ardından ’sıkıcı’ ilan edilen ve gözden düşen bezelye, şimdi adeta yeniden doğuyor. Konserve ve taze bezelyelerin etiket savaşıyla gölgelenen sektörde, bu defa çatala gelen bezelye sebze reyonunda yer alıyor.

Geleneksel tat

Çocukların boğazlarına kaçma riski taşıyan küçük ve yuvarlak bezelyelerin yerini alacak olan bezelye filizi, kolay yenebilir olması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Yüksek miktarda folate ve folic asit içerdiği için besin değeri de yüksek olan bu sebze çeşidinin, diğer sebzelerle beraber manavlarda yerini alması bekleniyor. Bu yeni bezelyeden yemek hazırlamak için yöntem olarak annelerin geleneksel yemek tarifleri gösteriliyor. Yani yeni bezelye, kolay pişimi ve geleneksel tadıyla çok tutulacağa benziyor.
Kaynak:NetHaber 7 Kasım 2004

 
Süper Teyze 287
Adam telaş içinde doktoruna anlatıyordu : - Sormayın doktor, bu yaşıma kadar böyle garip bir gece yaşamamıştım. Öyle bir rüya gördüm ki, bir türlü etkisinden kurtulamıyorum. - Sakin olun  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.