Çin’de internet kafelere yeni yasak
 

İnternet kullanımını kontrol altına almak isteyen Çin’de son olarak okullara 200 metre mesafeden yakın olan tüm internet kafelerin, “çocukların zihinsel sağlığını korumak” amacıyla yasaklanması kararlaştırıldı.

Xinhua ajansının haberine göre, yasaklama kararı Çin Sanayi ve Ticaret İdaresi tarafından alındı. Kurumdan yapılan açıklamada, başta ruhsatsız çalıştırılanlar olmak üzere Çin’deki çoğu internet kafenin gençlere sağlıksız online bilgi yaydığı savunuldu. Açıklamada, internet kafelerin gençlerin zihinsel sağlığına zarar verdiği ve okulda öğretilen bilgiler ile çeliştiği vurgulandı.

Yerel yönetimlere gönderilen bu talimatnamenin ardından, tüm internet kafeler mercek altına alınmaya başlandı. Çocukların internet kafelere girmesine izin verenler ve “sağlıksız bilgilere ulaşmasına” neden olanlar hakkında sert yaptırımlar uygulanacağı belirtiliyor.

Hükümetin yeni yasağını, interneti kontrol almaya yönelik yeni bir girişim olarak gören insan hakları örgütleri karara tepki gösterdi.

70 milyon internet kullanıcısı bulunan Çin, ABD’nin ardından ikinci sırada geliyor. Vatandaşlarının dış dünya ile bu kadar iç içe olmasından rahatsız olan Çinli yetkililer, internet patlamasını kontrol altına almaya çalışıyor.

(AFP)

Kaynak: Hürriyet

 
Süper Teyze 126
Matematik dersinde bir ay boyunca çarpım tablosunu öğrenmişlerdi. Öğretmen o gün sınıftaki herkesi kaldırıp tablodan işlemler soruyordu : - Evet çocuklar, altı kere altı otuzaltı,sekiz kere sekiz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.