Avrupa’daki kuş türleri tehdit altında
 

Bilim adamları, Avrupa’daki kuş türlerinin yüzde 40’dan fazlasının, iklim değişiklikleri ve modern tarım uygulamaları nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Merkezi İngiltere’de olan “BirdLife International” adlı doğal hayatı koruma örgütünün açıkladığı raporda, serçe ve sığırcıkların da aralarında bulunduğu birçok kuş türünün sayılarında tehlikeli biçimde azalma görüldüğü belirtildi.

Hollanda’da bir konferansta sunulacak raporda, Avrupa’da yaşayan kuş türlerinin yüzde 43’ünü oluşturan 226 türün hızla azaldığı, acil önlem alınmaması halinde bu türlerin yakın bir zamanda yok olacağı kaydedildi.
       Yoğun tarım çalışmaları, inşaat projeleri ve iklim değişikliğinin, kuşların yaşam alanlarını azaltan ve türlerini tehlikeye sokan en önemli etkenler olduğu belirtildi.
       Sayıları giderek azalan kuşlar arasında, yağmurkuşu, Akdeniz yelkovan kuşu ve sadece Rusya’nın güneybatısı ve Kazakistan’da yaşayan uzunbacaklıların bir türü bulunuyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Kasım 2004
       

 
Süper Teyze 422
 Göksu, sınıf arkadaşlarından Ada’yı,cumartesi günkü doğumgününe davet etti. Ada : - Annem izin verirse gelirim ama adresini bilmiyorum, dedi. Göksu anlattı : - Çok kolay ! Manolya Sokak 33  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.