Meksika’nın 2 bin yıllık piramitleri tehlikede
 

Dünyanın en büyük perakendecisi ABD’nin Wal-Mart mağazlar zinciri, çevrecilerin tüm tepkilerine karşın Meksika’nın arkeolojik mirası Teotihuacan piramitlerinin hemen yanına dev hipermarket açtı. İndirimli mal almak için hipermarketin açılışının saatler öncesinde kuyruk oluşturan yüzlerce Meksikalı, antik piramitlerin 400 metre yakınındaki mağazanın önünde izdiham yarattı.

Çevrecilerin eylemlerine ve uyarılarına karşın Wal-Mart’ın burada mağaza açmasından memnun olan bölge halkı, “insanların kültürden çok ailelerinin iyi yaşamalarına gereksinimleri bulunduğunu” söyleyerek, arkeolojik bölgede hipermarket açılmasını önemsemediklerini belirttiler.

Çevreciler, kısa bir süre önce Amerikan Wal-Mart şirketinin 2 bin yıllık Teotihuacan piramitlerinin yanına market açmasını protesto için en yüksek piramide tırmanmışlardı.

Protestocular, bölgeye mağaza açılmasına karşı olmadıklarını, ancak böyle bir yerin antik harabelerin uzağına inşa edilmesi gerektiğini bildirmişlerdi.

Piramitler, Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunuyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Kasım 2004

 
Süper Teyze 321
Küçük oğlan babasına sordu : -Babacığım, neden bizim şehrimizde yayadan çok araba var ? Babası gülerek cevap verdi : - Kimse ayakkabılarını eskitmek istemiyor da onun için oğlum !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.