Microsoft online müzik arşivi kuracak
 

İnternetten dijital müzik hizmeti verenler kervanına yakın bir zamanda Microsoft da katılacak. Yazılım devi, Apple ve Napster gibi rakiplerine, kendi online müzik arşivini kurarak yanıt vermeyi planlıyor.

Microsoft’un ABD’deki MSN ağı aracılığıyla kuracağı dijital müzik arşivinin sonbaharda hizmete girmesi bekleniyor. MSN Ürün Müdürü Christine Andrews’in verdiği bilgiye göre, kullanıcılar Apple’ın iPod’u dışındaki çoğu taşınabilir cihaz ile PC’lerde yaygın olarak kullanılan formattaki şarkıları indirebilecek.

Yeni arşivle ilgili şarkı sayısı, ücretlendirme ve abonelik bilgileri hakkında ayrıntılı açıklama yapılmadı, ancak fikir edinmeleri için bağımsız plak şirketlerine bir ön tanıtım yapıldı. Çoğu dijital müzik servisinin bağımsız plak şirkelerini göz ardı ettiğini belirten Andrews, Microsoft’un online arşivinin tüketicilerin yanı sıra hem küçük hem de büyük sanatçılar için kapsamlı bir servis olacağını söyledi.

WAL-MART DA PAZARA GİRDİ

Microsoft’un yanı sıra ABD’nin ünlü perakende devi Wal-Mart da üç aylık bir deneme süresinin ardından ABD’de kendi online müzik arşivini kuruyor. Arşivde klasik müzik dışındaki tüm kategorilerde toplam 200 bin şarkı yer alacak. (BBC)

Kaynak: Hürriyet

 
Süper Teyze 38
Öğretmeni Kerem ‘e sorar : -  Baban ne iş yapıyor Kerem ? - İşsiz öğretmenim. - Anladım, demek şu sıra bir işi yok. Peki mesleği nedir ? - Kaplan avcısı öğretmenim. - Peki nerede avlanıyor devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.