Berlin’in DOST AYILARI, İstanbul Taksim’de...
 

Berlin’in simgesi ayılar... Ama bunlar dost ayılar... İnsanlar arasında ANLAYIŞ VE HOŞGÖRÜ’nün gelişmesine aracılık ediyorlar... Dev ayılar, anlayış ve hoşgörü geliştirmeye katkıda bulunsun diye, Taksim’e getirildi...

Almanya’nın Berlin kentinde anlayış ve hoşgörünün sembolü olan dev ayı maketleri, İstanbul’a getirildi. Yıl sonunda gerçekleştirilecek "Anlayış ve Hoşgörü Festivali"nde sergilenecek olan ayılara, çocukların yanı sıra yetişkinler de yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediyesi’nin organizasyonuyla İstanbul’a getirilen 120 dev ayı maketinden 4’ü, Taksim Meydanı’nda sergilendi. Vatandaşlar, dünyada "Birleşmiş Dost Ayıcıklar" olarak tanınan ayılara yoğun ilgi gösterirken, çocukların yanı sıra yetişkinlerin de ayıların üzerine çıkması ilginç bir görüntü oluşturdu. Bu sırada yoldan geçen bir eşcinsel de, ayının üzerine çıkarak "Ben eşcinselim" diyerek sorunlarını anlattı. Proje yönetmeni Vasfi Pakman, "Ayılar Berlin’in simgesidir. Almanya’da bir insana "ayı" derseniz size teşekkür eder. Türkiye’de birisine "ayı" derseniz, sizi kovalar. Bu ayılar festivalde sergilenecek" diye konuştu.

Dev ayılar, 04 Aralık - 05 Ocak tarihleri arasında Taksim Tepebaşı’nda gerçekleştirilecek "Anlayış ve Hoşgörü Festivali"nde sergilenecek. Festivalin ardından açık artırmayla satışa sunulacak olan ayılardan elde edilecek gelir, Unicef’e bağışlanacak.

Kısa bir açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Berlin’de böyle bir organizasyon vardı. Bize de teklif geldi. Teklifi hemen kabul ettik. Ayılar, 120 ülkeyi temsil ediyor. Festival, AB yolundaki Türkiye’ye destek sağlayacaktır" dedi.

 
Süper Teyze 395
Matematik öğretmeni Duygu’ya sordu : -Tabii ki hayır, dedi küçük kız. Babam her zamanki gibi hepsini tek başına yaptı !    devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.