Kuzey Kutbu, 2100’de yok olabilir
 

Oslo’da toplanan bilim adamları Kuzey Kutbu’nun hızla ısınmakta olduğu ve yüzyıl sonunda buzulların tamamen eriyeceği uyarısında bulundu. Bush yönetimi ise, Kyoto Sözleşmesi’ni ‘masraflı’ olduğu gerekçesiyle imzalamaya yanaşmıyor.

Sekiz ülkeden 300’den fazla araştırmacının katkılarıyla hazırlanan raporda, iklimin ısınması ve buzulların erimesi nedeniyle bölgede biyolojik çeşitliliğin büyük tehlike altında olduğu kaydedildi. Rapora göre, 2100 yılında kutup ayılarının soyu tükenecek.

‘KIYAMET’: BUZUL ERİMESİ
       Oslo’da açıklanan rapora göre, başta karbondioksit olmak üzere sera etkisi yaratan gazların emisyonu nedeniyle, 2100 yılına kadar bölgede ortalama sıcaklık 4 ila 7 derece artacak. Norveç İklim Değişiklikleri Araştırma Merkezi’nden Paal Prestrud, raporu açıklarken, “Bu konu çok önemli, zira kutupta meydana gelen oluşumlar gezegenin diğer bölgelerinde olacakların da habercisi” diye konuştu. İstatistiklere göre, 1890 ile 1950 arasındaki erime sadece 3 metre civarındaydı. Kuzey Kutbu’ndaki buzulların son 30 yıl içerisinde yüzde 15 ila 20 oranında eridiği biliniyor. Buna paralel olarak da, Sibirya ve Alaska’da sıcaklıklar 1950’den bu yana 2 ila 3 derece arttı.
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Kasım 2004

 
Süper Teyze 266
Erdinç koşarak eve girdi ve annesine seslendi : - Çok susadım ! Çok susadım ! - Sana su vermemi ister misin ? dedi annesi. Çocuk  dalga geçti : -Neden çok  mu kirli görünüyorum devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.