Boeing’ten Mars için uzay gemisi
 

ABD’li havacılık devleri Boeing ve Northrop Grumman, Ay ve Mars’a seferler yapacak uzay gemileri için işbirliği anlaşması yaptılar. Ortaklar, ilk etapta NASA’nın Crew Exploration Vehicle (Keşif Mürettebat Aracı) ünitesini üstleniyor.

 Keşif Mürettebat Aracı (CEV) geçen yıl ABD Başkanı George Bush’un uzay araştırmalarının gelecek 50 yılını aktardığı tarihi konuşmasında önemli bir yer tutmuştu. Araç daha önce kendini kanıtlamış Apollo ve Gemini uzay kapsüllerinin gelişmiş versiyonu olacak ve mevcut uzay mekiklerinin yerini alacak.

Boeing tarafından yapılan açıklamada, araç ile ilgili nihai tasarımın henüz tamamlanmadığı, tüm çalışmaların deneme aşamasında olduğu belirtildi. Şirketler şimdiye dek bireysel olarak yürüttükleri çalışmaları entegre edecek. Anlaşmaya göre, her iki şirketin uzmanlarından bir ekip kurularak NASA ile ortak çalışılacak.
       NASA, Ay, Mars ve ötesine yapılması planlanan insanlı veya robotik seyahatleri Project Constellation adı altında topladı. Project Constellation, 11 ABD’li teknoloji ve havacılık şirketinin ortaklaşa olarak yürüttükleri Mars’a insan taşıyacak uzay gemilerinin yapımını düzenliyor. Geliştirilen uzay gemileri, şimdiki uzay mekiklerinin yerini alacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Ekim 2004


 
Süper Teyze 94
  Sema annesine sorar : - Anneciğim, neden dedemin başında hiç saç yok ? - Çok düşündüğü için kızım ! Bunun üzerine Sema yapıştırır cevabı : -Yani babaannemin saçları da tam tersi ol devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.