NASA, hız denemesi yaptı
 

Standart uçaklar saatte maksimum 1000 km hız yapabilirler... NASA, hız denemesi yaptı, deneme uçağı 11 bin 263 kilometre hıza ulaştı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) deneme uçuşunu yaptığı insansız X-43A jeti, saatte 11,263 kilometre hıza ulaşarak rekor kırdı. Güney Kaliforniya açıklarında, Pasifik Okyanusu’nun sadece Amerikan uçaklarına açık hava sahasında yapılan deneme uçuşunda X-43A, ses hızının 9.6 katına ulaştı. Sadece 3,6 metre uzunluğundaki X-43A’nın teknolojisinin konvansiyonel jet teknolojisinden farklı olduğu ve motorun, içinde havayı sıkıştırmaya dayalı klasik uçak motorlarının aksine, bu teknolojinin sıkıştırılmış ve hızla hareket eden hava akımı içerisinde yanan hidrojen yakıtının sağladığı ileri itme gücü esasına dayandığı belirtildi.

X-43A’nın, B-52 tipi bir uçakla 13,157 metre yükseğe taşınarak gökyüzüne bırakıldığı ve planlandığı gibi 10 saniyeden az süren test uçuşunun, jetin yakıtının bitmesiyle sona erdiği kaydedildi.

Uçuşun, NASA’nın 230 milyon dolarlık Hyper-X programı kapsamında gerçekleştirilen üçüncü test uçuşu olduğu ifade edildi.
Kaynak:Net Haber 17 Kasım 2004

 
Süper Teyze 452
Dünyanın en büyük çölünde yollarını kaybetmiş iki yolcu karşılaşırlar. İkisi de bitkin,aç ve susuzdur. Genç olanı diğerine sorar : - Denize ulaşmamıza ne kadar kaldı ? Biliyor musunuz acaba ? -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.