Vikingler gerçekten de tarihin kötü adamları mıydı?
  T arih kitapları Viking’lerin masum insanlara karşı olan acımasızlıklarıyla ilgili  hikayelerle doludur. Şimdi araştırmacılar bunun hikayenin bir bölümü olduğunu söylüyorlar.

Viking kelimesi genellikle milattan sonra 750 ve 1100 yılları arasında Kuzey Avrupa’da ve İskandinavya’da doğan bir grup insanı temsil etmektedir. Viking’ler uzak mesafelere yolculuklarıyla ve deniz savaşçıları olmalarıyla tanınırlar.

Viking’ler yazamadıklarından, onların tarihi Viking saldırılarının kurbanlarından oluşan Fransız ve İngiliz gruplar tarafından yazılmıştır. Şimdi Viking mezarları üzerinde yapılan araştırmalar yeni bilgiler ortaya koymaktadır.

Bazı tarihçiler Viking’lerin kötü ünlerinin abartıldığına inanmaktadır.

’Viking’ ler sadece savaşçı değillerdi, çiftçiydiler, sanatçıydılar, gemi yapımcısıydılar ve kaşiftiler.” diyor İsviçre’ de Stokholm Üniversitesi’ nde profesör olan Ingmar Jansson. “Bundan da öte çok iyi birer tacirdiler." diye ekliyor.

Viking’ler dünyanın her yanına seyahat ettiler. Batı Avrupa kıyılarından Güney Afrika’ya kadar ilerlemişlerdir. Bütün Asya, Irak ve Bağdat’ ı dolaştılar. Viking’ler aynı zamanda Atlas Okyanus’ unu geçerek İzlanda, Grönland ve Kuzey Amerika’ ya gittiler.

Vikingler Kristof Kolomb’dan yüzlerce yıl önce yeni dünyayı keşfettiler.

“Geriye dönüp Viking’lere baktığımız zaman, yeni ufuklar arayan, yeni teknolojiler kullanan, yeni insanlarla tanışan ve yeni fikirler üreten bir insan ırkından geldiklerini görürüz “ diyor,

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.