Valiliklere talimat gönderildi
 

’Çocukların çok tükettiği ürünlerden numune alın’

Sağlık Bakanlığı bu çalışmayı 7 coğrafi bölgede her ay bir ilden numune akışı sağlanacak şekilde bir yıl boyunca sürdürecek. Numuneler, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından her ayın ilk haftasında alınarak Ankara Hıfzısıhha Merkezi’ne gönderilecek.

Esen Evran’ın istihbaratına göre Sağlık Bakanlığı, 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile, özellikle çocukların çok tükettiği, renkli şekerler, kutu sütler ve metal kutudaki meşrubatlardan numuneler alınarak analizlerinin yapılacağını duyurdu. Bakanlık genelgesinde gıda üretim ve denetimlerinde Tarım Bakanlığı’nın yetkili kılınmasına rağmen halk sağlığını ilgilendiren acil durumlarda Sağlık Bakanlığı’nın müdahale hakkının saklı olduğu hatırlatılarak, şöyle denildi: "Bu bağlamda bakanlığımızca şekerli ürünlerde boya, ısıl işlem görmüş sütte antibiyotik, pekmezde ağır metal, kırmızı pul biberde aflotoksin, unlarda potasyum bromat ve benzoil peroksit, konserveler ve kutu meşrubatlarda metalik kontaminasyon analizleri konusunda bir çalışma başlatılacaktır."
Kaynak:Net Haber 18 Kasım 2004

 
Süper Teyze 74
Akşam yemeğinde Emre’nin babası oğluna sordu : - Anlat bakalım Emre,nasıl geçti günün ? Okulda neler yaptın ? Emre isteksizdi : -Her gün gibi bir gün işte baba. Öğretmen aynı şeyleri tekrar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.