Gmail ücretsiz POP3 erişimini açtı
 

Yaklaşık bir hafta önce Web tabanlı ücretsiz e-posta servisi Gmail’e POP3 desteği de vermeye başlayacağını duyuran Google, kullanıcılarına aşamalı olarak bu hizmeti vermeye başladı. Ücretsiz POP3 desteği sayesinde Gmail aboneleriz, mesajlarını Outlook Express, Eudora ve Mozilla Thunderbird gibi e-posta yazılımlarıyla alabiliyor.

Web üzerinden hesaplarına giren Gmail aboneleri sağ üst köşedeki ’New Features’ (Yeni Özellikler) adlı kırmızı linke tıkladığında ücretsiz POP3 erişimi ve otomatik yönlendirme başlığı altında iki yeni özelliğe kavuştukları müjdesini alıyor. Buradaki açıklamaları takip eden Gmail aboneleri e-postalarını bilgisayarlarına indirebilmek için yapmaları gerekenlerle ilgili bilgileri bulabiliyor. Gmail hesabının POP3 desteğini aktif hale getirenler Outlook Express, Eudora ve Mozilla Thunderbird gibi e-posta yazılımlarındaki ayarları da yaptıktan sonra Gmail hesaplarına ulaşabiliyor.

POP3 desteği şu anda herkese açık değil. Gmail’in duyurusunda, sırayla tüm abonelerin POP3 erişiminin açılacağı belirtiliyor.

ÜCRETLİ YAPMA PLANLARI YOK

Google geçen hafta yaptığı açıklamada ücretsiz POP3 hizmetinin birkaç hafta içinde başlayacağını duyurmuştu. Halen ücretsiz yönlendirme (forwarding) ile abonelerine mesajlarını istedikleri adrese gönderme seçeneği sunduğunu hatırlatan Google yetikilleri, gelecekte POP3 ve yönlendirme özellikleri için ücret talep etme planları olmadığını da belirtti.

Google’ın, 1 GB’lik ücretsiz hesap veren Gmail ile e-posta alanına girmesi yeni bir akım başlatmış ve büyük-küçük çok sayıda firma kullanıcılara daha fazla kapasite sunmaya başlamıştı. Yahoo ve Microsoft’un Hotmail’i de Gmail’e yanıt verebilmek için kapasitelerini artırma yoluna gitmişti. Ancak bu firmalar ücretsiz POP3 desteği vermediği için kullanıcılar mesajlarını Outlook’la bilgisayarlarına indirmek için yardımcı programlar kullanmak zorunda kalıyor.

Bunların yanı sıra özellikle Mac kullanıcılarının yakından tanıdığı Spymac ise bir süredir abonelerine 1 GB ücretsiz POP3 destekli e-posta hesabı veriyor.
Kaynak:Hürriyet 18 Kasım 2004

 
Süper Teyze 323
Oktay’ın ayakları yaşına göre fazla büyüktü. Bu durum, hem onu çok üzüyor hem de arkadaşlarının alaylarına hedef  oluyordu. Yine bir gün okuldan eve çok üzgün geldi ve annesine yakındı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.