Onun sayesinde okulla tanıştılar
 

Erzurum’un Çiftlik Köyü’ndeki Şehit Bülent Karataş İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Elif Sezek, tabuları yıkıp kız çocuklarının okula gönderilmesini sağladı.

Kızlar da okur

1938 yılından beri köyde okulun olmasına rağmen bugüne kadar sadece üç kız öğrencinin liseye gittiği Çiftlik Köyü’ne 4 yıl önce atanan öğretmen Elif Sezek, büyük bir başarı sağladı. Gece gündüz demeden verdiği mücadele sonunda Elif öğretmen, yöredeki ‘Kızlar okumaz’ bağnazlığını yıkarak, okul çağına gelen Çiftlik Köyü’ndeki tüm kızları sınıflara çekmeyi başardı. Elif Sezek, ‘Bir tabuyu yıktık. Artık ilköğretimi bitiren her kız öğrencinin en büyük hedefi liseye gitmek oldu’ diyor.

Hediye de alıyor

Birinci sınıfları okutan ancak diğer sınıflarda müzik derslerine giren Elif Sezek, öğrencilerle velileri gitarıyla tanıştırdı. Ağırlığı kızlardan oluşan bir flüt korosu kuran ve gitarıyla onlara eşlik eden Elif Öğretmen, bahçede, sınıfta konserler vererek çocuklarla velileri buluşturdu. Okul tatil olsa bile 34 öğrencisine her doğum günlerinde mutlaka hediye alan Elif öğretmen, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerine de bayramlarda çeşitli hediyeler veriyor.  
Kaynak:Hürriyet 24 Kasım 2004

 
Süper Teyze 440
 Müzik dersinde öğretmen, piyano ile klasik parçalar çalıyor, öğrencilerden de çaldığı parçaların adlarını tahmin etmelerini istiyordu. Öğrencilerin çoğu yıl boyu öğretmenleriyle birlikte çalış devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.