Bilgisayar oyunları saldırgan yapıyor
 

Bilgisayar oyunlarının zararları hakkında bir rapor hazırlandı. Oyunlar, çocukları saldırgan hantal ve saygısız hale getiriyor.

“Modern hayatın olmazsa olmazları” listesinin başında bilgisayar geliyor. Bilgisayarlar pek çok alanda işleri kolaylaştırmanın yanısıra oyunlarla eğlence aracı olarak da kullanılıyor. Ancak uzmanlar, bilgisayar oyunlarının, çocukları daha saldırgan, daha saygısız ve hantal hale getirdiği konusunda aileleri uyarıyor.  

 Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da bulunan “Ulusal Medya ve Aile Enstitüsü”, bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileriyle ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı.
      
       Oyunlar, çocukları saldırgan hantal ve saygısız hale getiriyor
       Rapora göre başta ABD olmak üzere aileler, bilgisayar oyunlarındaki şiddet konusunda ne kadar endişelenseler de, meselenin ciddiyetini kavramaktan çok uzak.
       Enstitünün her yıl düzenli olarak yayınladığı rapor, bilgisayar oyunlarının çocukları daha saldırgan, saygısız ve hantal hale getirdiğini ortaya koyuyor.
      
       Aileler, meselenin ciddiyetini kavramaktan uzak
       Rapor, içerdikleri şiddet ve cinsellik nedeniyle 10 oyun konusunda aileleri ayrıca uyarıyor. Uzmanlar, oyunların üzerinde alıcıları uyaran yazılar bulunduğunu ancak ailelerin bunları çok fazla önemsemediğine dikkat çekiyor.
      
       Satıcılar, satılması yasak ürünleri satıyor
       Fakat satıcıların da, çocukların almaları yasaklanmış oyunları satmak konusunda özensiz davrandığı belirtiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Kasım 2004
          
  

 
Süper Teyze 310
Ünlü pop yıldızı, eski okul arkadaşı  buluşmuştu. Saatlerce eski günlerden söz ettiler, çaylar kahveler içtiler. Sonunda güzel yıldız takma kirpiklerini kırpıştırarak arkadaşına :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.