’Çöp’ basıyorlar
 

Ton başına sadece 10 dolar alındığı ve diğer hiçbir kıyı ülkesi kabul etmediği için, lüks seyahat gemileri çöplerini Türkiye’de boşaltıyor.

Ege Denizi’nde pek çok ülke limanının kabul etmediği lüks seyahat gemilerine ait tonlarca çöpün, Türkiye’ye bırakıldığı belirtildi.
Yetkililerin açıklamalarına göre, sadece Kuşadası Limanı’na yanaşan 226 gemi, geçen yaz boyunca 3 bin 428 ton çöp bıraktı. En fazla çöpü 95 gemiyle Yunan bandıralı gemiler bırakırken, Yunan limanlarının, "Yerimiz yok. Çöp depolama alanımız yeterli değil" gibi bahanelerle kendi gemilerin, çöpünü bile almadığı bildirildi. Kuşadası Limanı’nı işleten Ege Ports’un, çöp için ton başına sadece 10 dolar ücret aldığı ve atıkları şehir çöplüğüne boşalttığı saptandı. Bu arada katı atıklarını rahatça Türk limanlarına boşaltan gemi şirketlerinin, sıvı atıklar için de tesisler kurulması yönünde baskı yaptığı öne sürüldü.

Tıbbi atık riski
Çevre ve Orman Aydın İl Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Orhan Yıldız da, "Uluslararası sözleşmelere göre, geminin vermek istediği katı atıkları almak zorundayız. Ancak çöplerle ilgili hiçbir analiz yapılmıyor. Tıbbi atıkların ayrı ve uluslararası standartlardaki ambalajlamayla alınması gerekir. Ne yazık ki bu konuda ciddi bir araştırma yapmadığımız ortada" dedi.
Kaynak:Milliyet 26 Kasım 2004

 
Süper Teyze 340
İskelet ve hayalet sohbet ediyorlardı : - Araba kullanmayı çok seviyorum, dedi iskelet. Yıllardır da sürücü ehliyeti almak için sınavlara giriyorum. Ama daha en başında eleniyorum. - Hay Allah devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.