Adı üstünde Büyük İskender
 

Daha 25 yaşındayken keşfedilen dünyanın yüzde 90’ını hakimiyeti altına aldı, 32 yaşında hayata veda etti ve bu kısacık ömründe tarihin en büyük imparatorluğunu kurdu. Tarihçilerin bir kısmı onu kana susamış bir diktatör, bazıları bir maceracı, bazıları da büyük ideallerin peşinde koşan Aristoteles’in soylu öğrencisi olarak yorumladı.

Böyle bir mitik kişiliğin hayatının daha önce sadece üç kez perdeye taşınmış olması şaşırtıcı. Konu kıtlığı çekip çizgi roman kahramanlarını ya da Robin Hood’u ısıtıp ısıtıp perdeye taşıyan Hollywood İskender’i pas geçmiş. Belki de kimse cesaret edemiyor: Adı üstünde Büyük İskender. Gerçi son dönemde Mel Gibson, Martin Scorsese ve Baz Luhrmann gibi önemli isimlerin adının geçtiği birkaç Büyük İskender projesi gündemdeydi. Ama Oliver Stone hepsinden önce davrandı ve filmini nihayet vizyona sokmayı başardı.

Büyük İskender’in biyografisini kaleme alan tarih uzmanı Robin Lane Fox’la birlikte senaryoyu kaleme alan Stone, Makedonya Kralı’nın çocukluğundan ölümüne kadar olan tüm yaşamını, kişilik özelliklerini, ölümsüzlük tutkusunu ve son dönemini ayrıntılarıyla perdeye taşıdı. Fas, Tayland, Hindistan, Malta ve İngiltere’de 6 ayda çekilen, 150 milyon dolar bütçeli, zengin oyuncu kadrosu ve görkemli savaş sahneli Büyük İskender’in birkaç dalda Oscar’a aday gösterileceği şimdiden söyleniyor. Tabii bu dev yapımın en çok Büyük İskender için ‘Hayatımın rolü’ diyen İrlandalı genç star Colin Farrell’a yaradığı aşikar.

Fazla söze gerek yok, karşımızda Colin Farrell, Angelina Jolie, Val Kilmer, Anthony Hopkins gibi dev bir yan oyuncu kadrosu, Oliver Stone gibi önemli bir yönetmen ve tüm insanlığın kaderini 20’li yaşlarda değiştirmeye cüret etmiş tüm zamanların en büyük lideri duruyor. Bu filmi ıskalamak tarihi bir hata olur!

BÜYÜK İSKENDER / Alexander
Yönetmen: Oliver Stone Oyuncular: Colin Farrell, Angelina Jolie, Val Kilmer, Anthony Hopkins, Jared Leto
Kaynak:Hürriyet 26 Kasım 2004

 
Süper Teyze 171
Polis yolda kurallara aykırı araba kullanan sürücüyü durdurdu. - Ehliyet ve ruhsatınız ! dedi sert bir sesle. - Fakat memur bey, suçumun ne olduğunu söyler misiniz ? diye inledi sürücü. -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.