Çocuklarına okuduğu kitabın filmini çekti
 

Oscar’lı aktör Tom Hanks’in, dört çocuğunu büyütürken okuduğu ‘The Polar Express’ (Kutup Ekspresi) adlı kitap, yeni filmine ilham kaynağı oldu.

Maceralı yolculuk

Chris Van Allsburg’un yazdığı ve Noel gecesi Kuzey Kutbu’na seyahat eden şüpheci bir çocuğu konu alan kitaptan çok etkilenen Tom Hanks, bu klasiği filme çekme teklifiyle dostu ve meslektaşı Robert Zemeckis’in kapısını çaldı.

Bilgisayarda yapıldı

Daha önce ‘Forrest Gump’ filminde de birlikte çalışan ikili, bu tatil öyküsünü bilgisayar yapımı görüntü animasyonlarıyla hayata geçirdi. Tom Hanks’in kondüktörü canlandırdığı film, 14 Ocak 2005’te Türkiye’de gösterime girdi. 

Konusu:
Karlı bir Noel arifesi akşamı, küçük bir çocuk heyecan içinde ve pür dikkat yatağında uzanmaktadır.

      Sessiz. Hareketsiz. Sadece beklemektedir.

      Asla duyamamaktan korktuğu sesi duyabilmek için dinlemektedir. Bu ses  Noel Baba’nın kızağındaki çıngırakların sesidir.

      Gece yarısına 5 dakika kalmıştır. 

      Çocuk gökgürültüsünü andıran bir sesle yerinden zıplar. Penceredeki buğuyu temizlediğinde, ağır ağır düşen kar tanelerini, ve gecenin karanlığına buharını üfleyen pırıltılı bir kara trenin evinin tam önünde durmaya çalıştığını görür.
       Çocuk aceleyle dışarı koşturur; üzerinde sadece pijamaları ve terlikleri vardır. Dışarıda, özellikle kendisini bekliyormuş gibi görünen tren kondüktörü onu karşılar ve, “Pekala, geliyor musun?” diye sorar.
        “Nereye?”
        “Ne, Kuzey Kutbu’na elbette. Bu, Kutup Ekspresi!”

 
Süper Teyze 119
Atilla birinci sınıfa gidiyordu. Okula başladıktan birkaç hafta sonra dayısı sordu : - Okulla aran nasıl koçum ? - Çok iyi dayıcığım ! - Aferin ! dedi dayısı. Neler öğrendin şimdiye kadar ? devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.