Ay’da maden arama kolonileri kurulacak
 

Bilim adamları Ay’ın gelecekte Mars’a yapılacak uluslararası uzay yolculuklarında bir durak işlevi göreceğini ve Dünya için önemli bir enerji kaynağı olabileceği savunuyor.

Hindistan’ın Udaipur kentinde düzenlenen uluslararası Lunar Working Group konferansında bilim adamları, Ay’da sürekli hizmet verecek koloniler kurulmasını önerdiler. Konferans sonrasında yayımlanan ‘Udaipur Deklarasyonu’ metninde iletişim ve enerji teknolojilerinin geliştirilmesi için insanoğlunun Ay’da koloniler kurması savunuldu.

Bilim adamları 2025’te Ay’da insanlı araştırma merkezlerinin kurulacağını belirtiyor. Kolonilerin kurulmasına 2014’ten itibaren başlanması önerilirken, bu projenin uluslararası bir yapıda olması gerektiğinin altı çizildi. Projelerin çok uluslu olması maliyetleri üye ülkeler için karşılanabilir düzeye çekiyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 27 Kasım 2004

 
Süper Teyze 73
Levent okuldan eve geldiğinde çok mutluydu : - Anne biliyor musun,öğretmenimiz bu gün bütün sınıfa övgüler yağdırdı ! En çok da beni övdü ! Annesi sevinmişti : - Ne hoş ! Neler söyledi peki devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.