Anadolu Top Gun’ı
 

Hava Kuvvetlerimizin kadın pilotları, Alman Devlet Televizyonu ZDF’ye konu oldu. Konya’daki üsde çekim yapan ZDF, Türk kadın pilotları, ‘Anadolu Top Gun’ları olarak niteledi.

ALMAN devlet televizyonu ZDF, Türkiye’de kadın savaş pilotu sayısının her geçen yıl arttığını vurguladı. ZDF, Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’in izinden giden Türk kadın pilotları ‘Anadolu Top Gunları’ olarak nitelendirdi.

ZDF’de yayınlanan haber programı ‘Auslands Journal’da Türk Hava Kuvvetleri’ndeki kadın pilotlar ele alınırken, Konya’nın Hadim İlçesi Gökbel Mevkii’nde bulunan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli Pilot Yüzbaşı Hürriyet Momanoğlu’na geniş yer ayrıldı. Konya’da İslami eğilimlerin oldukça yaygın olmasına rağmen bu kentte Yüzbaşı Momanoğlu’nun yanı sıra birden çok kadın savaş pilotların görev yaptığı vurgulandı.

Irak’a yaklaşık bin kilometre uzaklıktaki, aynı zamanda dolaylı olarak NATO gücü konumundaki Konya’daki üste görevli F-5 savaş uçaklarını kullanan Pilot Yüzbaşı Hürriyet Momanoğlu, kadın olmasının hiçbir zorluğunu görmediğini, kendisine verilen talimatları erkek meslektaşları ile birlikte yerine getirdiğini söyledi. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan alınan özel izinle Konya’daki üs de Alman televizyonculara açılırken, karadan ve uçuş sırasında çekilen görüntüler yayınlandı. Atatürk ve Sabiha Gökçen görüntülerinin de ekrana getirildiği programda Pilot Yüzbaşı Hürriyet Momanoğlu’nun sürekli olarak gerçek uçuşlarının yanı sıra simulatörler aracılığı ile sanal ortamda eğitim uçuşu yaptığı, sürekli eğitim toplantılara katıldığı, birçok İslam ülkesinin aksine erkek meslektaşları ile aynı yemek masasını paylaştığı kaydedildi.
Kaynak:Hürriyet 29 Kasım 2004

 
Süper Teyze 457
Ülkenin zenginlerinden biri, televizyonun en çok seyredilen programlarından birine  konuk olmuştu. Bir yandan sunucunun sorularını, bir yandan da stüdyodaki izleyicilerin sorularını cevaplandı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.