Hayallerdeki kadar güzeller
 

Sanal güzellik yarışması için tasarlanan karakterler oldukça gerçekçi yüz ve vücut hatlarına sahip ama hiçbiri gerçek değil.
Grafik ve tasarımda son teknolojilerin kullanılmaya başlamasının ardından sanal dünya da kendi güzellik kraliçesini aramaya başladı. Bu amaçla düzenlenen dünyanın ilk dijital güzellik yarışması ’Missdigitalworld’, aslında bilgisayar dünyasında yaratılan karakterlerin yarıştığı bir platform. Dijital olarak tasarlanan karakterler, önümüzdeki ay sonuçlanacak yarışmada birincilik için yarışıyor. Yarışmaya üç boyutlu çizimleriyle katılan dijital dünyanın sanatçılarında amaç, gerçeğe yakın hatta çok daha gerçekçi karakterler yaratmak.
Yarışmanın organizatörlüğünü üstlenen İtalyan Franz Cerami, yarışmanın ardından keşfedilen sanal karakterlerin yer alacağı bir ajans kuracak. Böylelikle ajansta yer alacak sanal karakterler, film endüstrisi, oyun dünyası veya şirketlerin reklam filmleri gibi alanlarda boy gösterebilecek. Dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce karakterin katıldığı yarışmada öne çıkan adaylar ise Brezilya’dan Kaya ve Ilana, Japonya’dan Mamegal, Kanada’dan Webbie ile Almanya’dan Sophie Winters.

Birinci 5 bin dolar ödül kazanacak

Dijital güzellik yarışmasında birinci seçilecek sanal güzelin yaratıcısına organizatör komitesi tarafından 5 bin dolar ödül verilecek. Yarışmanın jüri üyeliğinde bilgisayar tasarım ve güzellik uzmanların yanı sıra, internet ve cep telefonu kullanıcıları da yer alıyor. İnternette yarışma için hazırlanan missdigitalworld sitesi, oy vermek için kullanılıyor. Sitede yarışmacılar hakkında geniş bilginin yanı sıra, hazırlanan kısa filmlerde karakterlerin farklı mekânlarda çekilen görüntüleri bulunuyor. Ayrıca sitede hazırlanan sanal podyum üzerinde güzellerin yürüyüşlerini ve farklı açıdan görüntülerini görebilmek de mümkün.
Kaynak:Milliyet 28 Kasım 2004

 
Süper Teyze 200
Ali ve babası trene binmeden önce, bir şeyler atıştırmak üzere  istasyonun büfesine gitmişlerdi. İştahlı baba porsiyonlardan hiç hoşnut değildi : - Bunu hiç anlamam, neden tren istasyonlar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.