’Çevre Oscarı’bu sistemle geldi
 

Hiç yakıt kullanmadan güneş enerjisiyle soğutma yapabilen, buhar ve elektrik üretebilen bir sistem geliştiren Dr. Ahmet Lokurlu, ’Çevre Oscarı’ denilen Dünya Enerji Ödülü’nü kazandı.

Dünya bilim çevreleri tarafından ’Çevre Oscarı’ diye adlandırılan ’Sürdürülebilirlik İçin Dünya Küresel Enerji Ödülleri’nden enerji dalındaki ödülü Almanya’da yaşayan Dr. Ahmet Lokurlu kazandı.
Avusturya Çevre ve Su Bakanlığı, Avusturya Ticaret Odası, BM ve AB’nin desteklediği ödül, beş dalda veriliyor. Su, enerji, hava ve toprak konularındaki projelerle genç bilim adamlarına verilen ödül, 27 Nisan 2005’te Japonya’daki ’EXPO 2005-Dünya Sergisi’nde sahiplerini bulacak.
Daha önce de 20 bin avroluk Avrupa Kaynak Giriş İyileştirmesi Ödülü’nü kazanan Lokurlu, güneş enerjisinden soğutma sistemi geliştirerek yeni ödülü kazandı. BM Genel Sekreteri Kofi Annan da bir mektupla Dr. Ahmet Lokurlu’yu kutladı.
Kaynak:Radikal 30 Kasım 2004


 
Süper Teyze 246
Yakışıklı Türkçe öğretmeni, güzel bir hanıma, fena halde aşık olmuştu ! Bir akşam birlikte romantik bir yemek yediler. Yemeğin sonunda öğretmen, güzel kadına sordu : -  Benimle evlenir misin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.