İlginç ad ve soyadlarını kitaplaştırdı
 

Mülki idare amiri olarak 38 yıl görev yapan ve son olarak Antalya vali yardımcılığına atanan Erkan Işılgan, 22 yıldan bu yana karşılaştığı ilginç ad ve soyadlarını kitapçıkta topladı.

Kitapta adı geçenlerle kesinlikle alay etmek gibi bir düşüncesi bulunmadığını vurgulayan Vali Vekili Işılgan, “Ailelerden ricam, çocuklarına güzel isimler bulmaları ve vermeleri” diye konuştu.

 Kitabını hazırlayan kişinin isminin Özel Kestane olduğunu da belirten Işılgan, kitapta 6 bin 300 ad ve soyadın yer aldığını, adların büyük bölümünün bitki, rakam, sakatlıklar, maden isimlerinden türetildiğini belirtti.
       Kitapçıkta yer alan en ilginç soyadın 29 harften oluşan Uzunkavaltındayataruyaroğlu olduğuna dikkati çeken Işılgan, karşılaştığı en ilginç isim ve soyadının ise İzmir’de Ümit Yoket isimli bir doktora ait olduğunu söyledi.
       Işılgan’ın hazırladığı kitapçıkta yer alan bazı ad ve soyadları şöyle: “Alierik Uzunkavakaltındayataruyuroğlu, Mehmet Aygazıyukarıbakan, Hopşerai Süfla, Abdulhay Abdulhayoğlu, Allahvermiş Ulaşmış, Dilek Sapsız, Deniz Kuru, Deniz Mavi, Hullukuzan Çullukuzan, Hurşit Kemik Zorasokarsa, Levent Sinir”
       Karşılaştığı ad ve soyadlarının Türk gelenek ve göreneklerine uygun olması için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu ve kabul edildiğini de bildiren Işılgan, “Ailelerden ricam, çocuklarına güzel isimler bulmaları ve vermeleri” diye konuştu.
Kaynak: Ntvmsnbc 30 Kasım 2004
       

 
Süper Teyze 273
Yaramaz  Can, akşam eve gelen babasını kapıda karşıladı : - Tebrikler babacığım ! geçen Cumartesi kendine aldığın saat bir harika ! gerçekten de su geçirmiyor. Bu gün sen işteyken denemesini devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.