GELECEK NESLE ÖRNEK OLACAK GENÇ İHTİYARLAR
 

7 çocuğu, 8 torunu var ama üniversiteli

Diyarbakır’da THY’ den emekli Hacı Zülfü Balcı, ilkokul dahil bütün diplomalarını dışarıdan sınavlara girerek almış. 7 çocuğu ve 8 torunu olan 66 yaşındaki Hacı Zülfü Balcı, "Bizim zamanımızda yaşadığımız köyde okul yaptı. İlkokul diplomasını dışarıdan alıp çalıştığım yerde kadroya geçince okumanın faydasını gördüm." diyor ve ekliyor: " Ortaokul ve lise diploması derken şimdi üniversiteli olduk. Bence herkes bütün gücüyle kendini okumaya adamalı."
OKUYAN İTİBAR GÖRÜYOR
Diyarbakır’ ın Dicle ilçesine bağlı Özköy’ de doğan Hacı Zülfü Balcı 15 yaşına kadar köyde kalmış. Daha sonra ailesiyle birlikte Diyarbakır’ a gelerek minibüs muavini olarak çalışmaya başlamış. Askerlik ve otobüs şoförlüğü derken havaalanında temizlikçi olmuş.  Bu sırada okuma yazma öğrenmiş ve ilkokul diploması almaya karar vermiş: " Baktım okuyanlar daha iyi kademelerde çalışıyor, daha fazla itibar görüyor ben de ilkokul diplomasını dışarıdan almaya karar verdim. Gündüz işte, akşam da evde çalışıyordum. Diplomamı alınca meydan müdürünün şoförü oldum. Okulun önemini anladım ve 3 yıl sonra 1977’ de ortaokul, 1979’ da lise diploması almaya hak kazandım.
ÖMRÜMCE OKUYACAĞIM
Balcı, 2000 yılında oğlu ve kızı ile üniversite sınavına girmiş. Çocuklar başarılı olamamış ama Balcı Fırat Üniversitesi’ nin 2 yıllık Meslek Yüksekokulu Madencilik Bölümü’ nü kazanmış. "Diplomalı olmak ilim ve irfanı öğrenmek çok hoşuma gidiyor. Ömrüm el verirse okumaya devam edeceğim." diyen Balcı, oğlunu kaybettiği için kaydını bir süre dondurmuş: "Evlat acısı yaşadığım için okula ara vermiştim. Şimdi son sınıftayım ve tek hedefim okulu bitirmek, ondan sonra tekrar sınava girip, başka bir okulu kazanmak ve ilmi öğrenmeye devam etmek. Tek arzum bu. İnşallah gerçekleşir."
THY’ nin Sky Life dergisinin Ocak 1991 sayısına da haber olan Hacı Zülfü Balcı, "Koltuklar baki değil ama ilim ve bilim baki kalır. Bu nedenle ömrümün sonuna kadar okuyacağım" diyor.

KAYNAK:1 Nisan 2004 Sabah

 
Süper Teyze 277
Genç Kızılderili Nüfus Müdürlüğüne giderek bir dilekçe verdi . Dilekçede isminin değiştirilmesi için gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyordu. Görevli memur sordu : _ İsminiz nedir ? _ Gö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.