Bugün Dünya AIDS Günü
 

Tespit edildiği 1981 yılından bu yana 40 milyon kişinin yakalandığı, 29.6 milyon kişinin ölümüne neden olan AIDS, özellikle kadınları ve gençleri tehdit ediyor.

Bugün dünyadaki yayılımdan sorumlu olan başlıca bulaşma yollarının, kadın-erkek arasındaki cinsel ilişki ve damardan ilaç bağımlılığı, ortak enjektör kullanımı olduğu ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün “Kadınlar Sesimizi Duyun” sloganıyla dünyada genelinde halkı bilinçlendirmeyi amaçladığı 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle, Ankara AIDS Savaşım Derneği’nce, Gazi Hastanesi’nde basın toplantısı düzenlendi.
        Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Dilek Arman, WHO verilerine göre, tespit edildiği 1981 yılından bu yana 40 milyon kişinin yakalandığı ve 29.6 milyon kişinin ölümüne neden olan AIDS’in, özellikle kadınları ve gençleri tehdit ettiğini söyledi.
        Hastalığın, ayrım yapmaksızın kadın, erkek ve çocukları etkilediğini anlatan Arman, Türkiye’deki tablonun, özellikle gençler üzerine eğilinmesini gerekli kıldığını belirtti.
        Türkiye’de bilinen olgu sayısının, Haziran 2004 itibariyle 1802, bilinmeyenlerle belki 10 bini bulacağını söyleyen Arman, “Ancak önemli nokta bunların yüzde 76’sını 15-49 yaş arasındaki cinsel ve sosyal aktif kişilerin; yüzde 16’sını ise 15-25 yaş arası gençlerin
oluşturması” dedi.
 Sanatçı Haluk Levent, dünya genelinde toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde, AIDS’e karşı halkı uyaracak.
        Levent, Ankara AIDS Savaşım Derneği’nin AIDS günü nedeniyle 1 Aralık’ta düzenleyeceği etkinliklere katılacak.
        Etkinliklerde ilk olarak Dernek Başkanı Dilek Arman ve Hacettepe Üniversitesi AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi (HATAM) Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal’ın katılacağı panelde konuşacak olan Levent, akşam da Ankara’da ücretsiz konser verecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 1 Aralık 2004

 
Süper Teyze 118
Gökhan annesiyle birlikte yaşlı bir aile büyüklerini ziyarete gitmişti. İlk kez gittiği bu ev çok ilginç geldi Gökhan’a. Her köşeyi uzun uzun inceledi. Sonunda gözü pencerenin önünde, kocaman bir sa devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.